Szerelmes a jövőbe (¤ezhülyesküszöm¤) – BKF, jövök!

De még mennyire, hogy új.

Akik rendszeresen olvasnak, tudják, hogy májusban sikeresen érettségiztem társadalomismeretből. Ezt nem merő vizsgakívánalomból tettem, hanem a felvételi pontjaimon akartam tornázni, illetve elérni a képzéshez szükséges feltételek teljesítését.

Tehát kipipáltam az érettségit, a jelentkezésem beadva, vártuk az eredményeket.

Abban biztos voltam, hogy elég pontom lesz, mert alapból fizetős fősulira jelentkeztem, csak úgy mégis érdekelt, hogy mennyi az annyi.

Aztán megjött az a bizonyos sms, bebizonyosodott, hogy felvettek, majd azzal is szembesülnöm kellett, hogy bizony bárhová jelentkezhettem volna ennyi ponttal, ha épp a tantárgyfeltételeknek megfelelek. Pontszámügyileg nyitva állna előttem a jogi vagy épp az orvosi pálya.

Ha nem lennék ennyire vén – bár tanuláshoz ilyen ugyebár nincs – nekiállhatnék az orvosinak. Másik feltétel: ha bírnám idegekkel meg hányinger nélkül. Igaz ugyan, hogy minden megszokás kérdése, de azért ismerem a határaimat.

S hogy ha bármit választanék, mi lenne az? Szerintem a sebészet. Vagy valami bébis vonal. De igazából tök felesleges is ezen pörögni, mert nem fenyeget a döntéshozatal veszélye. Jó lesz nekem a kitalált út, a legtesthezállóbb, legizgalmasabb ösvény:

a média. A BKF-re jelentkeztem és meg kell mondjam, nem bírok a seggemen megülni. Annyira várom már, annyira akarom hogy az első hétvégémet elcseszhessem Pesten, a nevezetes körépületben, hogy hallgathassam a sok okosságot…

fooldal3

Erre mondta előrelátóan az én Drágám: oké, ezt írd fel valahova és vedd elő akkor, mikor majd a hátad közepére nem kívánod az egészet, mikor belefáradsz és eleged lesz.

shutup

Persze tudom, hogy maximálisan igaza van. Mint mindig.

Na igen. Nem lesz sétagalopp. Munka mellett, a hétvégéket rááldozni, utazgatás Veszprémből Pestre, több lesz ez, mint kihívás. De várom. És megjön majd a másik oldal is, a nyüszögős, de most erre van szükségem.

large

Amikor anno az idegenforgalmi szakmenedzserre jártam nappalin, azt is élveztem, bár köztudott, hogy a Crohn akkorra időzítette a bemutatkozását. Akkor voltam 40 kiló, gyenge és gyenge. Most szinte gyúrok rá, hogy minden klappoljon és olyan sikeres lehessek, mint suliban anno soha.

Már kinyomoztam a legfontosabb infókat, tudom az első féléves tárgyakat oktatóstul, kötelező irodalmastul, csak épp hagyjanak már beiratkozni.

Akarom az előadásokat, a beadandókat, a tréningekre pedig kimondottan rá vagyok gyulladva. Együttműködést fejlesztő vagy újságírói készségekre rágyúró napok? Ide nekem az oroszlánt is!

Tehát most ott tartok, hogy tűkön ülök, várom a beiratkozást és az első eligazítást. Amitől egyelőre ki vagyok akadva, az a rengeteg online rendszere a sulinak: van a kérvényeknek, van a tanár-diák felület, van az ügyintézős, meg van a réginek az új verziója. Hát eddig mire megtaláltam az épp aktuális infót, csak órák teltek el, így bizakodom, hogy pár hét után leülepszik az infó és tudni fogom, mit merre kell kutatni…

large (7)

Kicsit úgy érzem magam, mint anno a mentős suli előtt és alatt, hogy az adrenalint hozza elő belőlem, meg a vizsga előtti szívbajokat, de mégis olyan eufórikus az egész, hogy kezdek gyanakodni. Gyanakszom Drágámra, hogy megfertőzött az ő (deimádombenne) örök felfelé törekvésével és kábé én is úgy fogom ezt a sulit megcsinálni, mint valami tanulási kedvvel mérgezett debil egér. Aztán remélem megkapom a stréber kitűzőt is, ha már egyszer egér, legyen kövér, mert azokból se tetszik a csontkollekció.

large (8)

Tehát összességében annyit mondhatok, kérem szépen a drukkokat, mert bizony most megint találtam egy vastag fát és a fejszémet félek kicsorbítani… (A BKF vajon ad egy nagyobbat szeptember elején?)

large (5)

…………………………….

al____r__s_vectorized

Ui: A legviccesebb, hogy a suli már nem is BKF lesz, mire odakerülök. Nekem mondjuk a hárombetűs jobban tetszett, de ha így változik, hát mit tegyek…

 

One thought on “Szerelmes a jövőbe (¤ezhülyesküszöm¤) – BKF, jövök!

  1. Pingback: Ősz, mit tartogatsz idén nekünk? - ***BACK TO SCHOOL*** - Suz'n Világa

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..