A legcsodásabb színezőporok blogbejegyzést érdemelnek

Annak idején, amikor elindítottam a személyes blogomat megesküdtem, hogy minden olyan hasznos információt és tapasztalatot meg fogok osztani az olvasóimmal, ami ér engem és szembejön velem. Lehetséges ugyan, hogy az a bizonyos téma csupán csak 10-20 embernek lesz releváns, azonban én már annak is örülök, ha csak ennyi embernek tudok segíteni valamiben. Éppen emiatt egyaránt a lányos témákról, a szépségápolásról, a háztartásról és a hobbijaimról kapcsolatban is szeretek mindent közzétenni.

Legutóbbi bejegyzésemben a legújabb elfoglaltságomat taglaltam, ugyanis az utóbbi időben rászoktam a fürdőbombák gyártására. Tudom, ez így először elég szokatlannak hangzik, hiszen még én sem hallottam egyik ismerősömtől sem, hogy otthon nekiállt volna ezeknek a kozmetikumoknak a legyártásának, azonban a közösségi médiában már jó pár olyan embert láttam, aki ezzel kapcsolatos magán vállalkozásba kezdett.

Én mindig is imádtam a kézműves kozmetikumokat és alig lehetett kirángatni a különböző boltokból, amelynek a polcain ilyen termékek állnak. Sokszor azonban igen csak megkérik az árát ezeknek a jóságoknak és sokszor nem is olyan tiszta az összetevőlistájuk, mint amilyennek azt valójában mondjak. Éppen ezért jutott eszembe, hogy, ha más is képes rá, én miért ne készíthetném el magamnak otthon ezeket.

Szerencsére rábukkantam egy csodálatos oldalra, ahol minden szükséges alapanyagot be tudok szerezni magamnak a fürdőbombák legyártásához. Ez az oldal nem más, mint a Pipere Porta nevű cég weboldala, a pipereporta.hu. Itt minden elérhető, ami fürdőbomba, szappan, gyertya, vagy bármilyen kézműves kozmetikum és kence elkészítéséhez szükséges.

Amellett, hogy az oldalon megtalálható fürdőgolyó formázó több méretben is, a fürdőbomba fő alapanyagai is készleten vannak. Utóbbiakból már egy kész kozmetikumot lehet előállítani, azonban én nem szeretem egyszerűen és átlagosan hagyni ezeket a dolgokat és tudom, hogy sokan mások is szintén így vannak ezzel.

Éppen emiatt örültem, amikor láttam, hogy az oldalon elérhetőek különféle színezőporok, csillámporok, valamint olyan hatékony és remek alapanyagok, mint a holt tengeri só vagy a selyem protein, illetve különböző kozmetikai agyagok, iszapok, tejporok, vajak és persze a különféle olajok és illóolajok. Egyszóval tényleg minden is megtalálható ezen az oldalon, így a fürdőbombakészítésnek tényleg csak a képzeleted szabhat határt.

A kedvencem természetesen az a rengeteg színezőpor lett, ugyanis amellett hogy egy fürdő bomba jól ápol is finom az illata, nagyon fontos az is számomra, hogy milyen színre színezi a vizet. A pipereporta.hu oldalon az EasyColours vízben oldható kozmetikai színezők, színezőporok találhatók meg. Ezek vegán, parabénmentes és allergén mentes színezőporok. Ráadásul ezekkel a termékekkel nem végeztek állatokon kísérleteket és a gyártó nem támogatja a gyermekek dolgoztatását a termékek előállításának folyamatában.

Egészen sok szín megtalálható kisebb és nagyobb kiszerelésekben is. Ráadásul a színezők elérhetőek szilárd, illetve folyékony formában is. Remekül kombinálhatók is, hiszen a folyékony színezőket összekeverve rengeteg gyönyörű új árnyalatot kaphatunk. Én imádok ezekkel kísérletezni és mondanom sem kell, hogy a testem is mennyire örül annak, hogy minden este újabb és újabb tápláló fürdőbombák ápolják.

Nem mellesleg a gyerekek is teljesen odavannak ezekért a kozmetikumokért és amikor a barátnőimnek adok ajándékba egyet-egyet, akkor ők is szabályosan istenítenek. Bár elgondolkodtam rajta én is, hogy indíthatnék egy saját vállalkozást, ez még nagyon a jövő zenéje.

Nem zárom ki a lehetőséget, de szerintem egyelőre maradok még a blog írásnál és a tartalomgyártásnál, hogy később egy még jobban futó saját márkám lehessen.