A babablogok tippjei a hétköznapok megmentői

Mióta megszületett Marci, le sem lehet engem robbantani a többi anyuka blogjáról. Igyekszem változatos témákban olvasgatni, mint például a szülőség megélése, a felmerülő érzelmek, gondolatok. Közben meg szeretem a tanácsokat, tapasztalatokat megosztó szülőket is, és persze azokat is, akik a csöppségük cseperedését követik nyomon. Néha átok, mert túlságosan összehasonlítom magamat másokkal, ami miatt előfordult már, hogy borzalmas szülőnek éreztem magamat. Mellette viszont rengeteg együttérzésre, megértésre is találok ezeken a személyes blogokon keresztül. Általuk nem érzem egyedül magamat, illetve nem érzem azt, hogy teljesen önmagamra vagyok utalva a helyzetemmel.

Rengeteg hasznos tippet olvastam már, ami egyaránt segített rajtam, de ami fontosabb, Marcin is. Néha előfordul, hogy egy-egy szituációban rendkívül tanácstalan vagyok. Ilyen volt a baba fogzás szakasza, minek elején semmi sem használt, hogy csillapítsuk Marci fájdalmait.

Egy blogon megtaláltam a megoldást, ami nekünk is bevált. Szinte el sem hittem, de mintha csodát művelne ez a termék. Nem más, mint a rágómakik az Imagine Baby oldaláról. A webshop kizárólagos forgalmazója ezeknek a makiknak, amik a rágókák csúcsai, ha lehet így fogalmazni. Magam nem gondoltam volna, hogy egy darabka rágóka ekkora hatást el tud érni, de mindenesetre mégis így történt. Kissé szkeptikusan rendeltem meg az első “példányt”. Mivel a szállításra egyáltalán nem kellett sokat várni, hamar kiderült a hatékonysága.

Első érintésre tudtam, hogy minőségi termékről van szó. Teljesen BPA mentes anyagból készült, szóval nyugodt szívvel adható a kicsik kezébe. Kellemesebb és élénkebb árnyalatokban is kaphatóak a rágókák, ami segít felkelteni a baba érdeklődését. Végre olyan játékokról van szó, amikre a felnőtteknek is kellemes ránézniük, hiszen ízlésesen megtervezett darabokról van szó. Marci egyből rákattant, amint a kezébe adtam. Olyan könnyen rá tud markolni minden oldalról, hogy öröm nézni, ahogy felfedezi a kis részleteit. A kis motorikus funkcióit tökéletesen fejleszti.

A lényegről pedig még nem is beszéltem. Hogyan is birkózik meg a baba fogzás kihívásaival a maki? Kialakításának köszönhetően gyengéden masszírozza a baba ínyét. A fején direkt kialakított puha dudorok a lehető leghatékonyabban enyhítik a sajgást. Mikor Marci elkezdi rágcsálni, szinte azonnal érződik, hogy megkönnyebbül, kevésbé nyűgös. Ezidáig tényleg semmi nem használt ennyire hatékonyan, ezért is lepődtem meg. Hamar rájöttem, hogy a maki nekem is segítségre szolgál. Amikor fel szeretném kenni Marci ínyére a fájdalomcsillapító gélt, egyszerűen csak fogom a makiját, és annak fejével felkenegetem a kenőcsöt, és extrán könnyen eloszlatom a felduzzadt területeken. Ez egy sokkalta higiénikusabb módja is a folyamatnak, mintha a kezemmel kéne nyúlkálnom Marcus szájába.

A makik nagyon könnyen kezelhetőek, mosogatógépben tisztíthatóak. Az Imagine Baby oldala gondot fordít arra, hogy a tisztítandó termékekhez mosási útmutatót közöl. Egy különleges, antimikrobiális anyaggal is bevontak, aminek köszönhetően védve van a baktérium és a penész esetleges elszaporodása ellen. A rágómaki biztos vagyok benne, hogy jó társa lesz a kisfiamnak egészen 3 éves koráig. Abban is segít, hogy majd könnyebben megszokja a fogkefe használatát.

Mivel a rágómaki a baba fogzás megmentője lett, gondoltam, hogy egy nem lesz elég belőle. Másodiknak már egy táncoló rágómakit választottam, amiben annyi különbség rejlik, hogy hosszabb karjai és lábai vannak, amik még egyszerűbbé teszik a rágcsálást. Több különböző mintával, textúrával rendelkezik, így több lehetőség adódik a hatékonyabb masszírozásra. Nem kell mondanom, hogy ő is Marci nagy kedvence lett, imádja az ő drága kis makijait. A táncoló maki talán még ergonomikusabb kialakítással rendelkezik, emellett pedig a sima rágómaki összes többi pozitív tulajdonságát magában hordozza. BPA mentes anyagból, antimikrobiális bevonattal készült. Plusz dudorokat alakítottak ki a fejénél, és használható fájdalomcsillapító felvitelére. Szintén könnyen tisztítható verzió.

Az imaginebaby.hu a legjobb társ baba fogzás idején. Igyekszem nem hasonlítgatni a mi helyzetünket másokéhoz. Előfordulhat, hogy másnál sokkal könnyebben viseli a baba a fogzást, és van, hogy sokkal rosszabban. A lényeg, hogy mindig azt kell tenni, ami a lehető legjobb a babának. Egyetértek az oldal elveivel, és igyekszem kevesebbet bújni az internetet, csak azért, hogy felidegesítsem magamat. Valóban a rágás a leghatékonyabb kezelés. A webáruházon a makikon kívül egyéb állatkákat is megtalálhattok, amik ugyanúgy ezt az időnként nehezebb időszakot segítenek átvészelni. Léteznek egyéb, egyszerűbb rágókák is a kínálatban, amiket mindenképp érdemes megpróbálni, hisz az imaginebaby.hu kizárólag bababarát és minőségi darabokat dob piacra.

baba fogzás

A szívünket egyaránt elnyerték a pamutból készült állatkák, Bella nyuszi és Henry paci, akik nagyon elragadóak és igényes részletekkel rendelkeznek. Marci őket is nehezen teszi le, sokat tapogatja őket. A kezükben mindketten rágókarikát tartanak, így ők is hű társai a fogzás időszakának is. A baba számára kedves, figyelemfelkeltő játékok, amikre hímzett minták kerültek, így nem kell aggódni, hogy bármi leesne róluk.

Nemcsak baba fogzás idején, hanem a kisgyermekkor egészen nagy szakaszán végig tud segíteni az imaginebaby.hu zseniális termékeivel. Ajánlom nektek, hogy nézzetek körül, hiszen ti magatok vagytok önmagatok legnagyobb segítsége – és ezt egészíti ki az imaginebaby.hu.