A fog implantátummal most már én is boldogan mosolygok

Fogorvoshoz járni soha nem öröm, legalábbis én ebben nőttem fel. Már gyermekkorom óta rettegtem a fogorvosoktól és ugyan ez a fóbiám mára eltűnt, azért igencsak meg kell dolgoznom érte. Soha nem tudhatja az ember, hogy egy első élmény mennyi mindenben meghatározza a továbbiakat, az én személyes példám a bizonyíték erre. Mindent elkövettem gyerekkoromban, hogy ne kelljen fogorvoshoz járnom és sajnos ennek később meg is lett a következménye.

Ma már azt mondom, hogy fogorvosi szűrővizsgálatra nagyon hasznos járni, de nem volt ez mindig így. Bár titkon mindig tudtam, hogy kellene, valahogy mindig addig halogattam, amíg már késő volt. A félelmeimet mára már leküzdöttem és nemrégiben elkészült az első fog implantátumom is.

Mindezt a Fogorvos Budapest csapatának köszönhetem, ahol tudom, hogy biztos, profi kezekben vagyok. Ahol nem félek a fájdalomtól, mert tudom, hogy minden az én érdekemben történik. Ahol abban is biztos lehetek, hogy csak olyan kezeléseket végeznek el, melyek az én érdekemet szolgálják.

Az egyik barátnőm ajánlotta a fogorvosbudapest.info-t, mint mondta, ez egy nagyon kellemes hangulatú hely, ahol biztos lehetek abban, hogy jó kezekben vagyok. Márpedig én pontosan ezt szerettem volna. Ez ugyanis egy nagyon intim és bizalmi viszony, ami a fogorvos és a páciens között van. És én szerettem volna egy olyan helyet, ahol biztonságban érezhetem magam.

Főleg, hogy egy nagy dolog várt rám, a fog implantátum beültetése. Pont egy olyan helyen hiányzott ugyanis már a fogam sajnos, ami esztétikailag is kellemetlen volt már.

A lényeg, hogy felkerestem a fogorvosbudapest.info rendelőjét, ahol minden kérdésemre választ kaptam. Korábban, pár évtizede még teljesen elképzelhetetlen volt, hogy valaha ilyen profi, magas minőségű fogászati implantátumok készülnek, mint amilyenek most. Ez az iparág is nagyon dinamikusan fejlődik és így születnek az egyre jobb és jobb megoldások.

A fog implantátum kérdése eléggé összetett és nem szabad azt gondolni, hogy az egész dolog egy alkalom alatt lezajlik. A fogbeültetés ugyanis komoly dolog, ami hatalmas odafigyelést és szakértelmet igényel. Ezt pedig mind megkapjuk a Fogorvos Budapest rendelőjében.

A fog implantátum úgy képzelhető el, mint egy kis csavar. Ennek a csavarnak van egy belső és a külső menete. Ezt a csavart ültetik be végül is az állkapocsba. Ide a külső menettel csatlakozik a csavar, a csontba kapaszkodva. A belső menet pedig arra szolgál, hogy ide tekerjék bele magát a fogat, vagyis hivatalos nevén a felépítményt.

A lényeg, hogy ezek a műgyökerek, ezek a külső és belső menettel rendelkező csavarok titán-ötvözetből készülnek, legalábbis itt, a fogorvosbudapest.info rendelőjében ebből az anyagból vannak. Más típusok is léteznek, azonban ezek valóban igen magas minőségűek.

Nagyon sokszor felmerülő kérdés, hogy ki kaphat fogászati implantátumot, a válasz pedig megnyugtató, hisz szinte mindenki. Természetesen gyermekkorban a fog implantátum beültetésére nincs lehetőség, hisz a gyerekek még növésben vannak. Emellett vannak olyan betegségek is, melyek esetében szintén nem tanácsos a beültetés, de az esetek nagy részében van erre lehetőség.

Azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy mi minden előzi meg a fog implantátum beültetését. Mindez azért történik, hogy a végeredmény tartós legyen és hogy a fogaink egészségének megőrzése is könnyebbé váljon.

Ha hiányzik egy fogunk, akkor nyilván van lehetőség ezt pótolni. Az első lépés a fogorvosbudapest.info-nál, hogy készítenek egy panoráma röntgent, hogy megállapítsák, hogy milyen a fogaink állapota, és látszik az állcsontunk és az arcüregünk is, melyeknek szintén nagy szerepe van a fog implantátum beültetésekor.

A fog implantátum beültetése előtt fontos, hogy a szájüregünk egészséges legyen. tehát ha van valamilyen fogunk, amit tömni kell például, akkor ezt a beavatkozást el kell végezni a beültetés előtt. Nagy mértékben múlik a siker azon, hogy egészséges szájüregben történik a beavatkozás.

Ha minden rendben van, akkor jöhet a professzionális fogtisztítás, aminek szintén elengedhetetlen a végrehajtása. Ezt egy erre szakosodott szakember végzi el. Nagyon fontos, hogy itt, ebben a rendelőben csapatmunka zajlik. A csapat része az asszisztens és a dentálhigiénikus is, csakúgy, mint a fogorvos és végső soron maga a páciens. Az összhang és az egyetértés pedig voltaképp garancia a sikerrel. Ehhez azonban nekünk, pácienseknek is együttműködőnek kell lennünk.

A fog implantátum beültetésének esetében is fontos, hogy mindent megtegyünk mi magunk is a sikerért és hogy betartsuk azokat a szabályokat, javaslatokat, tanácsokat, melyeket a rendelőben kapunk.

Ha tehát már nincsenek rossz fogaink és ha a tisztítás is lezajlott, akkor már majdnem a célegyenesben vagyunk. Hosszú és bonyolult folyamatnak tűnhet ez az egész, de megéri. Mert a végeredmény szép, tartós és egészséges, ami hosszú távon jelent megoldást a fogaink, fogunk hiányára.

Sokan tartanak attól, hogy az állkapcsuk nem felel meg a beültetésnek, hogy a hiányzó foguk helyén lévő csont nem elég erős ahhoz, hogy megtartsa az implantátumot. Valóban előfordulnak ilyen esetek is, azonban ekkor is van megoldás. A csontpótlásra ebben az esetben is van lehetőség, igaz ugyan, hogy ilyenkor hosszabb lesz a gyógyulási idő is, de ne keseredjen el az sem, akinek a csontjai első látásra nem felelnek meg a beültetésnek.

A fogpótlásnak nagyon sok típusa van és azt mindig a fogorvos és a páciens együttesen döntik el, hogy melyik a legjobb megoldás az érintett számára.

A fog implantátum nagyon jó megoldás, tartós és esztétikus is egyben, és szerintem ez az egyik legjobb módja a fogpótlásnak.

Szerintem ilyenkor nem érdemes spórolni, hisz ha már elvesztettük a fogunkat, akkor olyan megoldást kell keresnünk, ami valóban a legjobb.

Szerintem ez maga a fog implantátum, ami bár egy hosszadalmas folyamat és több alkalmat is magában foglal, de mégis ezt tartom a legjobb megoldásnak.

Persze ha a magam példájából indulok ki, akkor én sokat tettem azért, hogy elveszítsem a fogaimat, sajnos nem voltam sokáig elég figyelmet a szájápolást illetően.

fog implantátum

De nem kell ehhez elhanyagolni magunkat. Még azok is, akik gyermekkoruk óta kiemelt figyelmet fordítanak a szájápolásra, azoknál is előfordul, hogy elromlik a foguk. A fogászati szűrővizsgálatok során a problémákat már a legelején ki lehet szűrni.

De még így is előfordulhat, hogy tömésre szorul egy fog, vagy olyan állapotba került, hogy gyökérkezelés válik szükségessé. Számomra ezek mindig is félelmetesnek hangoztak, de ha tudtam volna akkor, amit most már tudok, akkor biztosan hamarabb lépek.

Sajnos a helyzet már így alakult, de szerencsére nem voltak olyan szörnyű állapotban a fogaim, hogy ne lehetett volna kezdeni velük valamit. Amit viszont biztosan megtanultam, hogy fontos a megelőzés, a prevenció.

Ma már azt mondom, hogy boldogan, vagy legalábbis nyugodtan megyek a fogászati szűrővizsgálatra és egyáltalán nem félek attól, hogy bele kelljen ülnöm a székbe. Ehhez persze az is kellett, hogy rátaláljak arra a helyre, ahol jó kezekben lehetek. Ez pedig számomra a fogorvosbudapest.info.