Náluk személyes küldetés a cégalapítás folyamata is

Nagyon érdekes dolog, mikor az ember magáról kezd beszélni az interneten. Elsősorban azért, mert nem gondolnánk, hogy bármit el tudunk érni azzal, ha idegeneknek osztunk meg valamit. És mégis, egyre inkább azt érzem, hogy egy csomó embert „ismerni” kezdtem, akiket korábban az interneten követtem. Különösen így van ez a videómegosztó platformokon. Vannak olyan videósok, akiket már lassan egy évtizede követek és hihetetlen volt látni azt, hogy honnan indultak és végül hova értek el.

Mostanában azt vettem észre, hogy a kedvenc videósaim azok, akiket alig ismer valaki. Egyszerűen csak azt érzem, hogy sokkal személyesebb az a tartalom, amit ők gyártanak. Van egy ilyen mondás a zenészekről, hogy sokan csak az első albumokat szeretik meghallgatni, mert azután a banda már megtanulja, hogy miként lehet sikeres. Ezért a korai munkák mindig a legőszintébbek és a leginkább kreatívak. Attól függetlenül, hogy lehet, hogy a későbbi albumoknak sokkal jobb mondjuk a minősége.

Tényleg nagyszerű, mikor az ember ír egy kommentet és választ kap a tartalom gyártójától. Ha több ezer követője lenne, akkor egyáltalán nem lehetne tőle reálisan elvárni, hogy mindenkivel ugyanannyira törődjön. Így azonban tényleg olyan, mintha ismernénk egymást és barátok lennénk. Bár ebbe a hitbe sem szabad túlságosan beleringatnunk magunkat. Sokszor az emberek, akik valóban barátként kezelik ezeket az embereket, hajlamosak azt gondolni, hogy tényleg ismerik is őket. Emiatt, ha valami olyat csinálnak, ami nem fér bele az általuk alkotott képbe, akkor teljesen kiakadnak és sokszor abbahagyják az adott csatorna nézését.

Ezért nekem az a filozófiám az egésszel kapcsolatban, hogy a legjobb taktika az, ha semmi nagy elvárást nem támasztunk feléjük. Elvégre az internetes személyiségek nem teljes tükrözései a valós életüknek. Ezért mindig legyünk türelmesek és elfogadók, mert mi is azt szeretnénk, hogy hasonló bánásmódban legyen részünk, ha ilyen dologba kezdenénk bele. Az internet meg egyébként is egy elég kietlen hely tud lenni, úgyhogy mi ne járuljunk hozzá ehhez.

Nemrég pedig egy cég mutatta meg nekem, hogy bár nem látjuk egymást ezen a platformon, mégis rengeteg dolgot el tudunk intézni. Nem tudom, hogy ti már gondolkoztatok-e valaha azon, hogy milyen lenne, ha egy saját cégnek lennétek a tulajdonosa. Én már többször fontolgattam ezt, de sosem találtam egy olyan jó és megbízható oldalt, mint a Top Cégalapítás. Magamtól is könnyen meg tudtam volna találni, mivel elég lett volna beírnom annyit a keresőbe, hogy cég alapítása és már az első helyen is találtam volna őket. Helyette azonban egy külsős ajánlotta nekem a Top Cégalapítás oldalát. Egy barátom, aki már hosszú évek óta benne van a cégalapítás üzletében.

Azért mindenki érzi, hogy egy cég alapítása mennyire komoly dolog. Ezért is volt bennem pár kétség azzal kapcsolatban, hogy ezt az egészet valóban el lehet-e végezni az interneten. Rögtön olyan képek ugrottak be, mint mikor valaki panaszkodik amiatt, hogy átverték az interneten. Attól tartottam, hogy én is egy leszek ezek közül. Mikor azonban beléptem a Top Cégalapítás oldalára, már rögtön kicsit ki tudtam fújni. Főleg azért, mert a kinézet alapján egyáltalán nem tűnt az oldal valami átverésnek. Sőt, éppen az ellenkezője volt elmondható róla. A háttér, a kialakítás és a gyönyörűen megírt tájékoztatók mind azt sugallták, hogy jó helyen járunk, ahol megbízható emberek dolgoznak.

Nincs semmi korábbi tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy miként lehet céget alapítani. Ezért a Top Cégalapítás oldalát felkeresve az első dolgom az volt, hogy tájékoztatók után kutassak. Ilyenkor az első gondolatom mindig az, hogy majd meg kell tanulnom a bonyolult menük használatát és mire ezt sikerül elérnem, már semmi kedvem nem lesz ahhoz, hogy tovább olvassak. A helyzet azonban nem lehetett volna távolabb ettől az állítástól. Mivel a legfontosabb információkat már a kezdőlapon el tudtuk érni. Egyszerűen csak el kellett kezdenünk lefelé tekerni és már olvashattunk is. A tájékoztató hosszú volt, de sosem érződött monotonnak, vagy túl soknak, mivel úgy volt megszerkesztve, hogy a folyamatos sortörések, képek és új bekezdések miatt folyékonynak tűnt.

Ezzel pedig azt is megspórolták nekem, hogy ha majd legközelebb jövök, keresgélnem kelljen az engem foglalkoztató téma után. A különböző részek címekkel és alcímekkel vannak feltüntetve. Ezért elég, ha csak gyorsan átfutjuk a szöveget és azonnal meg is fogjuk találni azt a részt, ami éppen érdekel minket. A szerkesztés mellett azonban arról is említést kell tennem, hogy mennyire jól volt megírva a szöveg. Elfelejthetjük a sablonos, száraz, unalmas tájékoztató szövegeket, amiket az interneten cég alapítása témában tudunk találni.

Azon kaptam magam egy fél óra után, hogy már el is felejtettem, hogy üzleti célból jöttem fel az oldalra. A tájékoztatás nagyon részletes volt, így megtudhattam, hogy mik a legfontosabb dolgok, amikről egy cég megalapítása előtt tudni kell. Rengeteg hézagot töltött ez ki a tudásomban és nem féltek a nehézségekről is beszámolni. Ez volt az egyik leginkább pozitív pont számomra, mivel ebből is érezhettem, hogy tényleg nem akarnak átverni, hanem őszinte szolgáltatást szeretnének nyújtani nekem.

A Top Cégalapítás egyik első felirata, amit látni fogunk az az, hogy náluk a cég alapítását akár ingyen is el lehet végezni. Ez persze rögtön kétségeket ébreszt az emberben, de örömmel ki tudom jelenteni, hogy nem átverés. Annyi csupán, hogy egy plusz székhelyszolgáltatást kell igénybe vennünk hozzá. Minden cégnek kell egy székhely és általában az szokott a hozzáállásom lenni az ilyen dolgokban, hogy jobb, ha minden egy helyen van elvégezve.

A Top Cégalapítás által biztosított székhelyek pedig egytől-egyig kiváló helyeken vannak. Olyan helyek ezek, ahova el tudom képzelni, hogy szívesen járok dolgozni. Persze a székhelyalapítás egy havidíjas dolog, úgyhogy végsősoron ez éri meg a Top Cégalapítás csapatának jobban, mégis, úgy gondolom, hogy ezen nem veszítünk semmit, inkább csak közösen nyerünk. Ez pedig minden jó üzletnek az alapja.

Zárásként még arról ejtenék pár szót, hogy mennyire könnyen el lehet érni őket. Egy ilyen témában talán a legrémisztőbb dolog, mikor eljön a pillanat, hogy kapcsolatba kell lépnünk az adott céggel. Ilyenkor jönnek a hosszú, telefonos várakozások, a megválaszolatlan e-mailek. A Top Cégalapítás oldalán azonban ezekről szó sem volt. A kommunikációjuk szinte azonnali volt, mindenre gyorsan reagáltak. Az ügyintézők kedvesen bántak velem, amihez egyáltalán nem voltam hozzászokva. Szinte baráti volt a beszélgetés erről a súlyos témáról. Az igényeimet mind tudattam velük és megbeszéltünk egy időpontot, amikor el is tudjuk intézni az egész procedúrát. Ezt követően minden simán ment és azóta is tőlük igénylek székhelyszolgáltatást.