Ezért szeretem mások blogjait olvasni…

Előfordul, hogy valakinek megfog a stílusa, csak úgy. Szeretném kerülni, hogy az érdeklődésem bekorlátozódjon, ezért olykor tudatosan veszem rá magam, hogy olyan blogokba is beleolvassak, melyek tematikája (ha egyáltalán tematikusnak tűnnek előzetesen) nem a hozzám legközelebb álló. És ha jó a stílus, akkor is olvasgatom néha, ha más dolgokban érdekelt az adott blogger, mint én általában. Ilyenkor, ha ezt tesszük, új világok nyílnak meg előttünk – próbáljátok ki!

Nem annyi a lényeg, hogy olyasmikről “hallok”, aminek esetenként a létezéséről sem tudtam, hanem akár arra is rájövök, hogy egy csomó dolog nekem való lehet, aminek anno nem jártam utána, így esélyt sem adtam neki. Ilyen volt például a rollerezés. Két dolog volt a fejemben ezzel kapcsolatban: rollerezni a gyerekek szoktak, és hát vannak még ezek az elektromos rollerek is, amikkel úgy száguldanak egyes felnőttek, hogy csak a baj van velük, ezért törvényileg szabályoznák egyre szigorúbban a használatát. No, mondom akkor ez sem érdekel… Pedig butaság volt, egy korombéli rolleres lány írásaiból jöttem rá, hogy rengeteg profi, hagyományosan “lábhajtásos” roller is van, amiket többen használnak, mint hittem volna – és azóta már vettem is egyet, fantasztikus!

A másik ilyen példa, a pólók. A lolmarkt.hu mondjuk. Én azt hittem, ezek a vicces manufakturált dolgok többnyire nem napi használatra készülnek, hanem speciális alkalmakra, de nagyobbat nem is tévedhettem volna! Oké, leánybúcsús pólót mondjuk tényleg egy bizonyos alkalomra vesz fel az ember, de ezerféle dolgot is megjeleníthet még ezen kívül a felsőruházata mintájában bárki, és a korrekt, befutott kereskedők olyan tartós minőséget hoznak ilyen téren, hogy naponta is akadnak, akik hordják ezeket. Jó sokan vannak ilyenek – ráadásul.

A lolmarkt.hu is a legjobbak közé tartozik. Ezt már ki tudom jelenteni. Teszteltem, egyébként nem mondanám. Vehetünk persze szülinapozni, valakit a cégnél búcsúztatni, vagy egyéb alkalomra is egyedi pólót tőlük, amit nem hordunk utána gyakran – sőt csináltathatunk náluk pontosan olyat, amilyet mi szeretnénk -, de teljesen általános, vicces, jófej dolgaik is vannak, amikre nem lesz panasz semmilyen téren. Tehát hétköznapi használatra, ahogy mondom. Mert olyan jó minőségűek, hogy a viselésük sem hagy kívánni valót, ráadásul változatosak is lehetnek. Úgy értem ez utóbbit: nem csak a “sztenderd T-shirtök” alkalmasak ezekre a dolgokra, hogy nyomtassanak, vagy mi nyomtattassunk rájuk, hanem mindenféle más szabású pólók, sőt nem is csak pólók.

Mondom miket találtam a LOLmarkt Online pólók és ajándékok webes üzletében… (Hozzáteszem: én falun lakom, de sok-sok városban valódi üzleteik is vannak, így nektek nem biztos, hogy a webről kell rendelni) Forma1-es női póló (nem árulom el kinek drukkolok, de találtok bármelyik népszerű pilóta mintájával pólót ti is), páros kapucnis pulcsit vettük a párommal, az övé szürke, az enyém fehér, a feliratok rajta “He’s Mine” és “She’s Mine”, és “Gasztro Gengszter” feliratos grill kötény.

Lehet véleményezni is a pólókat, ahol többnyire ilyen értékeléseket találunk: “jó minőségű és pont jó méret”, “hamar hozta a futár”, “kedvesek az eladók”, szóval lehet bízni bennük, a lolmarktosokban, mert jók a visszajelzések mindenhonnan erre a boltra. Van náluk kifejezetten hasznos “GYIK” szekció, ahol mindenféle eshetőségre fel lehet készülni: méretcsere, esetlegesen hibás mintájú póló, amire még senki nem panaszkodott, de ott van a lehetősége, aztán arra, hogy lehet-e rendelni külföldről, lehet-e beszerezni valamit sürgősen, stb. Nézzetek rájuk, mert megéri. Először én is csak csekkolni akartam, de beleszerettem a dologba. Abba, hogy ha nyer a kedvencem a Forma1-ben, akkor másnap az ő portréjával és számával díszített ruhában megyek melózni. Ha átjön a szomszéd, látja, hogy otthon is viccesek és jó kedélyűek vagyunk, meg minden ilyen szituációból tök dolog kerekedhet ki… Nem szeretem a “trendi” szót, mert mindenkinek más hat manapság divatosként – nincs egyféle divat – de szerintem ez nagyon mai dolog, nagyon explicit és nagyon szerethetően fiatalos az egész, amit ezzel sugározhatunk. A lolmarkt.hu-val valahogy könnyebb vidámnak maradni a hétköznapokban!

pólók