Az új munkám mellett végre figyelhetek a személyes igényeimre

Sokan azt mondják, hogy a mai világban mindenki csak magára gondol. Ez elsőre talán így tűnhet, de ha jobban végignézzük, akkor rájövünk, hogy a mai ember talán a legkevésbé él önmagának. Annyi helyen tudjuk megosztani azt, hogy éppen hol járunk és milyen élményekben van részünk, hogy sokszor azt érezhetjük, hogy muszáj megmutatnunk a világnak, hogy érdekesek vagyunk.

Ez pedig pont az ellentéte annak, hogy az ember olyan dolgokat csináljon és úgy nézzen ki, ahogy jól érzi magát. Érdekes ez a kettősség. Én például pár évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy nem fogok az elvárásokra hallgatni, hanem csak azt fogom csinálni, amit helyesnek érzek. És ha meg kéne osztanom, hogy általában milyen az életem, nem lenne olyan különleges és romantikus. Ettől függetlenül azt érzem, hogy sokkal szívesebben vagyok önmagam, mint egy szép átverés.

És akkor sem szégyelltem magamat, mikor úgy döntöttem, hogy vállalni fogok egy diákmunkát. Nagymamám mindig arra nevelt, hogy csak a legjobbal érjem be, viszont egyre inkább aggódtam az anyagiak miatt az egyetem mellett. A topiwork.hu pedig olyan munkákat ajánlott nekem, amikbe nem kell belerokkanni és bőven van idő rájuk még a tanulás mellett is. Az egyik ismerősöm ajánlotta egyébként őket, mikor már hosszú ideje azt hallgatta, hogy nem találok semmi olyan munkát, ami megfelelne az igényeimnek.

A topiwork.hu oldalán rengeteg infót el tudunk érni a lehetséges jövőbeni munkahelyeinkről. Nagyon pozitív volt már az első benyomásom is, mivel nem reklámokkal, vagy egyéb szemfényvesztéssel fogadott minket az oldal. Helyette egy letisztult design jött szembe velünk, ami ugyanúgy ahhoz segített, hogy minél hamarabb megtaláljuk azt, amit kerestünk.

A topiwork.hu legfontosabb funkcióját már a kezdőlapról el tudjuk érni. Ez pedig nem más, mint a munkahely kereső. Ennek segítségével nagyon pontos paraméterek szerint kereshetünk munkát. Így pedig nem kell félnünk attól, hogy el fogunk veszni a topiwork.hu nagy választékában.

Az első szűrő, amit megadhatunk, talán a legegyszerűbb. Ha már tisztában vagyunk azzal, hogy milyen munkakör lenne számunkra az ideális, akkor elég csak beírni annak a megnevezését. Én azonban sajnos még nem jártam annyira előre az életemben, hogy már ezzel is tisztában legyek. Ezért simán csak az eggyel lejjebb lévő kategóriák rendszerét használtam.

Ezeken belül a különböző munkatípusok, érthető címszavak alá vannak gyűjtve. Engem például most a fizikai munka érdekelt, úgyhogy erre kattintottam rá. A munkákat össze tudjuk hasonlítani rögtön, mivel egymás alatt vannak és a legfontosabb információk már itt fel vannak tüntetve róluk.

A legfontosabb talán az, hogy hány órában és milyen bér mellett kell majd dolgoznunk. Bármilyen meglepő, a topiwork.hu oldalán még ezt is kiírták. Pedig tudom, hogy talán ez a legnagyobb tabu a munka világában. Így azonban tényleg tudatosan dönthettem afelől, hogy melyik munka fog a leginkább megfelelni számomra.

Nemsokára találtam is egyet, ami megtetszett és jelentkeztem rá. Ekkor jött az a rész, amitől a legjobban féltem: a várakozás. A topiwork.hu azonban még ezzel sem húzza sokáig az időt. Pár napon belül felkerestek és miután kiderült, hogy megfelelő vagyok a munkára, nemsokára el is kezdhettem dolgozni. Nagyszerű volt, hogy végre nem kellett hónapokon keresztül szenvednem és az anyagi helyzetem is újra stabil lett.