A menzáról a nagyvilágba

Tulajdonképpen ha tehetném, akkor mindig utaznék – nem is gondolom azt, hogy hosszan tudnék egy helyen maradni, ugyanis az eddigi élettapasztalatom is azt mondja, hogy nekem a változatosság az egyik fő fontos eleme a mindennapjaimnak. Szerencsémre a családom is úgy áll hozzá, hogy nem feltétlen csak az a jó, ha lehorgonyzunk tartósan valahol, hiszen tudjuk azt, hogy bárhol is járunk a világban, az egymás iránt érzett szeretetünk nem változik, és jó esetben is maximum egy rövidebb vagy hosszabb repülőútra lehetünk egymástól. Tényleg szerencsésnek érzem magam, mert soha nem neveltek arra, hogy anyukám szoknyája mellett üljek, hanem mindig biztattak arra, sőt, jó példát mutattak abban, hogyan legyek nyitott a világra, különböző kultúrákra, az emberi létezés sokszínűségére. Ha valaha is arra adom a fejemet, hogy lehorgonyzok valahol és esetleg családot alapítok, akkor sem szeretném feladni a szabadságomat és nem szeretnék a szürke hétköznapokban megkeseredni. Hála az égnek a munkám megengedi azt, hogy a saját szabályaim szerint éljem az életemet, annyira, amennyire csak lehetséges. A lehető legnagyobb kalandokban volt részem az utazásaim során az elmúlt időkben, miközben végig dolgoztam, mégpedig digitális nomádként.

Amikor visszagondolok arra, hogy a kisvárosi iskolamenzán is már arról ábrándoztam, hogy minél többet lássak a világból, akkor úgy érzem, hogy valamit nagyon jól csináltam. Sosem vonzott a fényűzés, vagy az, hogy sok tárgyat birtokoljak, mert úgy gondolom, az egy idő után csak lehúzza az embert. Persze nem mondom azt, hogy nem szeretem a szép holmikat, vagy nem örülök egy-egy kedves talizmánnak, amit a szeretteimtől kapok, de mindig is az volt rám a jellemző, hogy sokkal szívesebben költök élményekre, mint tárgyakra – úgy érzem, ezek sokkal maradandóbbak.

Persze az élet zajlik tovább itthon nélkülem. Látom, ahogy a testvéreim is megvalósítják a maguk álmait, és mindez fantasztikus. Természetesen csak támogatni tudom őket ebben, pont úgy, ahogyan ők is támogatnak engem. Ilyen a mi családunk!

Azért az mondjuk nagyon sok érzést fel tud bennem kavarni, ha meglátok egy menza tányért. Nem véletlen, hogy megint a menza tányérral jövök, ugyanis az egyik testvérem hamarosan egy vendéglátóhelyet nyit a környékünkön. Nagy már az izgalom, és sokat mesél erről a nagy feladatról, amibe most belevágta a fejszéjét – ezen felül pedig megosztja velem a legtutibb helyeket és cégeket, akiket ezzel kapcsolatban talált. Így a Hunnia Kristályról is mesélt nekem, akiket most be fogok mutatni pár sorban, mert szerintem nagyon izgi vállalkozás. Róluk azt érdemes tudni, hogy már évtizedek óta foglalkoznak különböző vendéglátó egységek ellátásával, ha ételek előkészítéséről, tárolásáról és tárolásáról van szó, azaz az ezekhez szükséges eszköztárról. Különböző csomagolóanyagokat is forgalmaznak, és ügyfélkörüket nagyon széles skálán lehet bemutatni. Ugyanúgy kiszolgálják termékeikkel az iskolai menzákat (menza tányér), a kórházi étkezdéket és akár fine dining éttermeket is. De a családias bisztrók, a kávézók és a cukrászdák is megtalálhatják kínálatukban a számukra megfelelő kiegészítőket és alap felszereléseket is. Én magam is nagyon izgatott lettem, amikor a tesóm mesélt minderről, hiszen korábban nem ismertem hasonló oldalt. Ezért épp, amikor hívásban beszélgettünk, megnyitottam az oldalt, hogy én is szét tudják nézni rajta. Nagyon meglepődtem, hogy mekkora az áruk felhozatala náluk. Az biztos, hogy nem könnyű választani a termékek közül, legalábbis nekem! Emellett az is tuti, hogy szebbnél-szebb dolgok vannak, láthatóan nagyon jó áron. Már csak ezért is gondoltam arra, hogy érdemes lehet ezt a weboldalt bemutatni mindazoknak, akik hasonló dolgokban érdekeltek, hiszen ha mondjuk te is most indítasz egy vendéglátó egységet, esetleg csak bővítenéd vagy teljesen lecserélnéd a meglévő eszközeidet, akkor nagyon jó választás lehet számodra a Hunnia Kristály. Mivel maximálisan megbízom a tesóm véleményében és ízlésében, valamint én magam is meggyőződhettem a termékek minőségéről, ezért bátran látogassatok el ti is a weboldalra és fedezzétek fel, hogy milyen szép és hasznos dolgok várnak rátok! Legyen az egy minőségi étkészlet, ami hosszú éveken át állja majd a sarat az étteremben, vagy egy büfé kínálatához szükséges csomagolóanyag, biztosan nem kell csalódnod, ha meglátogatod a Hunnia Kristály online áruházat.

A kínálat legizgalmasabb része számomra az volt, ami a kicsit különlegesebb dolgokat volt hivatott bemutatni, azaz olyan kiegészítőket tartalmazó menüpontok, amelyek nem a mindennapos étkezéssel kapcsolatos dolgokhoz kötődnek. Ilyenek voltak például a svédasztalhoz használatos rendszerek, tálkák, polcok, állványok és a különböző üvegcsék. A másik, ami nagyon felkeltette a figyelmemet, azok a speciális evőeszközök voltak. Ezek között találtunk degusztációs kanalakat, valamint pl. homárhoz és csigához használatos eszközöket. Amikor lenyitottam a menüt, akkor láttam, hogy a degusztációs kanalak között akad olyan, ami három különböző ételt is el tud tárolni, és olyan is, amire négy íz tud kerülni. Emellett nem is tudtam, hogy létezik olíva kanál vagy akár grapefruit kanál is. De a különböző sajtkéseket, vajkéseket és egyéb eszközöket is itt találjuk, úgy mint fogó és különleges kanalak. Ezeket órákig el tudtam volna még nézegetni, pedig a kínálatnak csak egy töredéke. Az éttermi porcelánok is lenyűgözőek, nemcsak megjelenésre, hanem minőségre is. Ráadásul minősítéssel is rendelkeznek, valamint nem kevesebb, mint öt évnyi pótlási garancia érvényes rájuk.

menza tányér

Azt hiszem, már eddig is elég meggyőző a kis bemutatóm, de szerintem akit tényleg érdekel a gasztronómia, a konyhaművészet és a vendéglátás, annak ez egy izgalmas terep lehet. És hát arról se feledkezzünk meg, hogy mekkora szakmai múltra tekint vissza a Hunnia Kristály, szóval náluk tényleg elmondható, hogy tudják, mire van szükségük az ügyfeleiknek, és a visszajelzések alapján történő folyamatos fejlődés náluk alapvető. Nem is lehet véletlen a töretlen sikerük, és az eddigiek alapján tényleg nem is az!

Bátran fedezd fel te is kínálatot, azt hiszem, hogy izgalmas utazás elé nézel. Az árakról annyit tudok elmondani, hogy abszolút megfizethetőek, nagyon korrektek. Ami pedig nagyon tetszik, hogy kisokosokkal, jótanácsokkal is ellátnak bennünket – ezek kifejezetten a nem a szakmában dolgozó, lelkes érdeklődő közönség számára lehetnek igazán érdekesek. Bárhol is kezded tehát az oldal felfedezését, biztos vagyok benne, hogy nem fogsz unatkozni, és téged is lenyűgöznek majd a minőségi termékek. Én megmondom őszintén, annyira benne vagyok most ebben a sztoriban, hogy szívem szerint én magam is nyitnék rögtön egy helyet! De nem nekem valók az ilyen kötöttségek – inkább ahogy tudom, támogatom a tesómat ezen az úton. És esetleg ha valamiben bizonytalan, akkor segítek neki, hogy a legjobb döntést hozza meg. De a Hunnia Kristálynál számíthatsz a szakértői segítségre is, ne félj felkeresni őket!