Újragondolandusz felsőfokon

Hegedüs Erika igazán jól ért az időzítéshez, meg még elég sok minden máshoz is, ez határozottan kiderült számomra az elmúlt hetekben. Ezúttal az Újragondoló Naplóval lepett meg. Kapcsolatunk még évekkel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a blogos berkeken belül beleszaladtam a Több van benned, mint gondolnád című felhívásba. Igen, természetesen írni kellett, és én írtam is. Már akkor megfogott az a szellemiség, amit Erika képvisel, de a legújabb dobásával tényleg elbűvölt.

Újragondolás. Mi jut eszedbe, ha ezt a szót hallod? Gondold újra, nyugodtan. Bizony, vannak apróságok, akár egy megfogalmazandó mondat, s vannak nagy horderejű dolgok, mint a karrier, a párkapcsolat vagy épp a mocskos, nyűgös anyagiak. Mindig van mit rágcsálni, emésztgetni, de időről-időre betoppannak élethelyzetek, mikor bizony mindent nagyon az elejéről kell kezdeni. Kiborítani a szennyes kosarat és egyesével átválogatni a problémás tételeket. Ezt-azt kihajítani, másokat jó alaposan kitisztítani.

Nálam várható volt, hogy érkeznek új irányvonalak, elvégre végéhez közeledik az egyetem, kifut a nyelvtanfolyam, s egy ideje erőteljesen mocorog bennem a saját vállalkozás gondolata. Bizony, nem véletlenül jött a múltkori üzletindító poszt

Újragondoló_Napló_suznvilaga

Mindig nagy naplóíró voltam, szinte borítékolható volt nálam az Újragondoló sikere

Tudtam én, hogy más lesz az életem, bár bizonyos tényezőkkel nem számoltam, s nem is számolhattam. A Papus elvesztése, a Crohn, meg a pajzsmirigy tudtak még keverni a lapokon, s mire márciusra fordult a naptár, én kezdtem zsizsiket érezni a fenekemben. Hú, de mennyire. Erről Erika is említést tett a Naplóban, melyet február végén juttatott el hozzám. Írta, hogy az álmok, vágyak, kérdések hegyeket tudnak megmozgatni, ha végre tényleg elkezdjük elhinni a hinnivalót.

A robot-pilóta üzemmódban sok mindent el lehet végezni, meg lehet csinálni, ki lehet pipálni, szó szerint túl lehet élni… de közben a lélek szinte két ököllel veri a belső falakat, a mellkasunk majd bele szakad, nem lehet elhazudni ezeket a dolgokat. Az arc, a szem… a lélek tükre. A robot arc mindent elmond. Szétesés közelében üvegessé válik, a vonások megkeményednek, a bőr haloványba fordul. Pontosan tudjuk, hogy ami van, az nem az, amit mi ide terveztünk. Itt a lényeg. Felismered, hogy ami most van, az nem az, amit Te ide terveztél? Ne engedj belőle, keresd meg a választ! Képes vagy változtatni, képes vagy megengedő lenni, képes vagy alakítani, elfogadni. Képes vagy együttműködni. Kapcsolódni. KÉPES vagy!Hegedüs Erika

De mi is pontosan az Újragondoló Napló? Jó kérdés. Pontos válasz nincs rá, mert más nekem és más Neked is. Lehet, hogy te a céljaidat írod bele, Lujza álomnaplónak használja, Gréta pedig a múlt fontos eseményeit jegyzi bele, hogy legyen miből építkeznie. Hogy én mihez kezdtem vele? A vállalkozás, tehát a nagy terv kézikönyve lett a Napló benne Erika minden gazdag tanácsával, minden biztatásával. Bárki bármire használhatja, a könyv őt fogja szolgálni. Azt teszel bele, amit csak szeretnél, és oda viszed, ahová csak akarod. Méretéből adódóan elfér majdnem a legapróbb táskában is, így velünk lehet úton-útfélen, éjjel és nappal. Én speciel reggelente a nyelviskolában is ezt bújom: előttem a Nők Lapja, kezemben az aktuális könyv, s ott a Napló is. Aztán jön a gondolat, és mielőtt a másik oldalt eltűnne, már jegyzem is fel. A kérdéseim, megfogalmazásaim most az új út köré szerveződnek, igyekszem minden apró morzsát felvésni, ami a vállalkozás kapcsán felmerül az időnként káoszos agyamban.

Először nem akartam csúf könyvelési kifejezésekkel és számokkal, áfával meg adóügyi szitkokkal mocskolni a lapokat, de rájöttem, hogy ott majd mindegyik rendeződik. Összeáll szépen egy kerek egésszé és én talán rátalálok a megfelelő ösvényre, mely az álmom felé vezet.

Persze a válogatott ocsmányságok közt akadnak motiváló idézetek és magasztos célok is, így az egész afféle varázskönyv is számomra.

Nagyon köszönöm a lehetőséget Erika ezúton is, hogy lehetőséget adtál nekem, hogy hasznomra fordítsam a te gondolataidat, és összegyúrva az enyémekkel, megoldjam a következő nagy feladványt.

Ha Te is szívesen megismerkednél az Újragondoló Naplóval, az alábbi oldalon bővebb információt találsz róla: tobbvanbenned.com

Erika gondolatait további Inspiráció gyanánt megtalálod a blogján.

blog suznvilaga

 

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..