Állati pihenés, avagy hová teszed a szőrcsomót, ha nem tudod hová tenni?

A soha meg nem jelentetett poszt a hotel blogján… (előzmények).

 

Néhány évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlen volt itthon, hogy az ember kutyával vagy éppen cicával menjen üdülni – hacsak nem a saját vagy a jóindulatú nagynéni nyaralója volt az úti cél, ma pedig ott tartunk, hogy a nagy wellness szállodák is büszkén hirdetik, hogy a négylábúak előtt is tárva-nyitva a lobbi ajtaja.

Legutóbbi bükfürdői hétvégénknél mi is döntéshelyzetbe kényszerültünk. Úgy alakultak a körülmények, hogy két, jobban mondva három opció kínálkozott az elutazásunkkal összefüggésben: az első, hogy megyek egy barátnővel Bükre, míg a párom itthon marad és őrzi a macskát. Nem tetszik. A második, hogy megyek egyedül Bükre, a macskás tényállás pedig egyezik az előzővel. A harmadik opció, hogy senki nem megy sehova. Várjunk csak! De hát a Caramell állatbarát szálloda, akkor biztosan van mindhármunknak ideális megoldás…

No igen. Chili – merthogy így hívják a szóban forgó kandúrbandit – valószínűleg nem tiltakozna néhány nap levegőváltozás miatt. Én sem irigylem tőle a kiruccanást. Csak rémálmaim vannak, ha arra gondolok, hogy a nagy vigadalomban szétszedi a házat, míg mi a reggeli pirítósunkat falatozzuk az étteremben.

Mit tehettem? Menni akartam, utazni, pihenni, így úgy döntöttünk, összecsomagoljuk a fiatal urat is, és családi nyaralást csapunk – a kora tavaszban.

Az állatbarát szobát úgy kell elképzelni, hogy a hagyományos padlószőnyeg helyett parketta van, hogy könnyebb legyen a takarítás. De ennyi. Senki nem kerül szalmazsákra azért, mert kis, esetenként nagy kedvencét magával hozza. A szabályok, a házirend is rém egyszerű: házon belül póráz, étterembe és wellnessbe belépés tilos. De ennyi. A személyes felszerelésről a gazdinak kell gondoskodni, így mi hatalmas pakkal érkeztünk: alomtálca, egy zsák alom, tálka, alutasakos kaja, száraztáp, jutalomfalat… Na meg ugye a szállítóbox. (Játékot, plüsskutyát meg hasonló kacatokat elfelejtettünk csomagolni, de a macska hálás állat. Úgy játszott a zoknigombóccal, mintha a világon jobb móka ennél nem lenne. Az, hogy csúszott a talpa a padlón, fokozta az élményt.) Úgy festettünk, mint akik három hétre veszik be a várost, nem négy napot töltenek el a hotelben…

Mivel Őurasága végigordította az autóutat, kifáradva hempergett a hotelszoba padlóján miután megérkeztünk…

Bár Chili jólnevelt macsek, nekem előre álmatlan éjszakáim voltak, ha arra gondoltam, hogy tönkretesz valamit, bármit, akár egy wc papír gurigát is. Azt előre kitaláltuk, hogy az étkezések és a wellnesselés idején Chili a fürdőszobába lesz becsukva, ahol étel-ital-alom van, így igényei ki lesznek szolgálva, de mégsem fér hozzá semmihez, amihez nem kellene. Itthon amúgy is világkedvenc helyisége a fürdő, imád a csaptelep körül vizsgálódni, szimatolni – persze Murphy törvénye alapján most nem akarta ott tölteni az időt… De nyilván megbékélt és semmiféle gond nem volt abból, hogy hagytunk neki is egy kis privát szférát.

No de nem is ez volt az igazi félsz, hanem az esték, éjszakák. Nekem többszázezer forintos kifizetendő számlák lebegtek a szemem előtt, amiket a lurkó károkozásai nyomán tesznek a recepciós pulton elém. Lelöki a tévét, megeszi a csokit, kiissza a vodkát a minibárból – totális agymenés kerülgetett. Aztán persze, hogy semmi nem volt. Chili olyan jól viselkedett, hogy megfordult a fejemben, hogy elcseréltük valahol.

Oké, hogy itthon királyi dolga van, de hogy még wellness is jut neki… Ez ám a macskasors!

Szóval arra tudok biztatni mindenkit, hogy akár szeretetből, kényszerítő körülmények miatt kell magaddal vinni a házi kedvencet, nyugodtan lépd meg. A szálloda alkalmazottjai egytől-egyig állatbarát fogadtatásban részesítik a négylábúakat, legyenek akár nagytestű, akár szőnyegcirkáló méretűek. Amit még érdemes szem előtt tartani, hogy a szálloda kabalacicája, Nudli szabadon grasszál az épületben, így a kutyusokon mindenképpen kötelező a póráz – de ettől eltekintve minden adott, hogy együtt fedezzétek fel Bükfürdő látnivalóit.

A Caramell Premium Resort****superior ráadásul nem csak a vendégségbe érkező kedvencekért tesz meg mindent. Sajnos hazánkban rengeteg eltévedt, elveszett kutya és cica cselleng, akiknek az érdekében a chipes rendszer bevezetésre került. Hogy ezek az állatok mielőbb hazatalálhassanak, a szállodával szemközti Villa Rosato cukrászműhelyben chipleolvasó került kihelyezésre, mely díjmentesen igénybe vehető bárkinek. A leolvasó segítségével értesítésre kerül az állatorvosi rendelő, ahol könnyedén beazonosítható a kisállat gazdája, így hamarosan újra megszokott környezetében élheti mindennapjait…


Hát ez volt a poszt, többek között, mely sosem jelent már meg, pedig szerintem elég hangulatosra sikeredett…

Na, mindegy.

Az Instagramon keresztül további tartalmak várnak 🙂Suzn7blog suznvilaga

 

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .