Díjazottnak lenni jó!

Szánom, bánom, de még március végén kaptam a kitüntető figyelmet az Emlékbuborék írójától, Nikitől. Minderről kommentben értesültem az egyik bejegyzésem alatt, ahol a következőket írta:

Szia. ?
A napokban megkaptam életem első blogos díját, melyet ezúton is szeretnék neked is tovább adni, hiszen az egyik kedvenc bloggerem vagy. ? Nem várom el, hogy posztot készíts belőle, azonban szívesen olvasnám a válaszaidat a kérdéseimre, ha mást nem, akkor az eredeti posztom alatt, melyet alább belinkelek.
További kellemes blogolást kívánok! ?

Niki (Emlékbuborék)

Bár már számtalan hasonló díj került hozzám, a csoportban is futott jó pár kör, és sokról talán nem is tudok – úgy érzem, erre most muszáj reagálnom.

A játék szabályai a következők:

 1. Köszönd meg a díjat és tedd ki, hogy kitől kaptad!
 2. Írj egy 12 pontos ismertetőt az illető blogjáról!
 3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!
 4. Válaszolj 12 kérdésre!
 5. Tegyél fel 12 kérdést!
 6. Küldd tovább a díjat azoknak, akiknek szeretnéd! Lehetőleg, legyenek 12-en.

Na, szóval. Ezek a teendőim, essünk is neki(k).

 • Niki blogja a már említett Emlékbuborék, melyet ha jól értem, hasonlóan hozzám, afféle emlékgyűjtőhelynek aposztrofál. Hasznos dolog ez, hiszen számtalan aprócska, ám szívmelengető dolog merül nálam is feledésbe, ám a blog újra és újra felemlegeti ezeket (na, meg a FB emlékvisszaköpködője, ugyebár).
 • Bár eddig őszintén megmondom, csak 1-1 posztot olvastam az oldalról, azt kell, hogy írjam, nagyon jó kis oldal. Összeszedett, művelt, gondozott. Látszik, hogy nem valami újfent futó nyereményjáték vagy verseny kapcsán alkotta, hogy aztán merő muszájból ki-kihajigáljon néhány semmitmondó posztot. Annyi ilyet látni, és a legrosszabb, hogy ez érződik is olyankor…
 • Niki szintén műveli a 101-1001 kihívást, mely itt nálam is megjelenik hamarosan, de egyelőre a noteszemben tenyészik a drága.
 • szereti a diy dolgokat, mi több, készít is. Szeretni könnyű, na de neki is állni 🙂
 • Karácsonyrajongó, így nyugodtan kutakodhatunk nála ötletek és inspiráció gyanánt
 • Nem az Emlékbuborék az egyetlen oldala, övé (volt) a Lakkjegyzet is
 • A VKP-ben is lelkesen részt vesz, illetve nagyban nyomja az instagramot is
 • Nyíltan vállalja a beauty bloggeres múltját annak minden szépségével és árnyoldalával együtt (50 pont a Griffendélnek;)
 • Ez a 2016 a nyolcadik blogolással töltött éve (wow!)
 • Kihívásokban is otthon van, legyen szó 100 napról vagy éppen a havi fotózós őrületekről – le a kalappal, én mindig becsődölök 🙁
 • Őt is a személyes blogokhoz sorolnám, mert bár vannak diy posztok, meg jó pár a legkülönfélébb kategóriákból, mégis ez az egész olyan “Nikis”
 • Szerencsémre nem volt nehéz feladat a kutakodás a blogon, mert őszinte, igényes írások tárháza ez – úgyhogy javaslom a követését, olvasgatását, őszintén.

Következzen 12 dolog a saját oldalamról, ami valószínűleg a régen követők számára mind-mind kiderült – igyekszem azért újat is felhozni:

 • Szeretek az emlékek közt dagonyázni, így sokszor felemlegetésre kerülnek korábbi bejegyzések is
 • Állandóan bloggerbajjal küzdök: ha nincs időm, ihlet van; ha ihlet nincs, idő van…
 • Bosszant a tény, mikor azt látom, hogy ha annyit írnék, amennyit elvárok magamtól, tök jól állnék minden szinten (olvasók, visszatérők, újak, feliratkozók, aktív résztvevők)
 • Szerelmese vagyok a blognak, a bloggerségnek és mindennek, ami ezzel jár
 • Rengeteg új ötlet van a tarsolyomban, ami sajnos a fentebb említett időhiányos körök – mondjon bárki bármit, ilyen létezik – miatt csücsül a noteszben/lomtárban/mappákban
 • Bár sokszor hallhatjátok, olvashatjátok, hogy erősen kritikus szemlélettel nézem mások munkáját, kicsit sem vagyok engedékenyebb magammal szemben sem (kérdezd csak meg Habfürdő Rékát, ő az elszenvedője a nyavalygásomnak mindig “nem lett elég jó a posztom” témakörben)
 • Nikivel való hasonlóságunk csak annyiban különbözik, hogy ő becsülettel VKP-zik, én meg sajnos mostanában lecsúszok róla – pedig 1. imádom, 2. be van írva a naptáramba!!!
 • 2007-ben kezdtem az “ipart”, de az még tényleg csak saját örömömre készült
 • Nem csak az ihlet kontra idő, de a másik bloggervész is kerülget: mindig mindenről posztolni (fotózni, írni) akarok – bocsánat (Drágám, barátaim, világ!)
 • Minden álmom (pardon tervem és célom) az, hogy az írásból éljek
 • Bármily meglepő, készülök beautys posztokkal a jövőre nézve
 • Ez lesz a blog életének 251. posztja, ami kint is van (amúgy 284-nél tartok)
 • Nem a blog az egyetlen felület, ahol írok, de erről később

Niki kérdései lám, a következők:

Mikor és miért fogalmazódott meg benned, hogy blogolni kezdesz?

2007 volt az év, de még kvázi fogalmam nem volt az egészről. Annyit tudtam, hogy írni akarok és azt, hogy ezt legálisan megmutathassam másoknak – a naplómmal ellentétben.

Számodra mit jelent nőnek lenni?

Néha ajándék, néha öröm, néha teher. Szerintem minden nő tudja, melyik helyzetekben mire gondolok. Jó érzés, mikor érzed is, hogy adott helyzetben tényleg nőként kezelnek, például a sorban állásnál, ha előreengednek, vagy mikor kiveszik a nehéz csomagot a kezedből. Természetes lenne, de mégsem az… Furcsa dolog ez, ahogy változik, ahogy alakul és ahogy a különböző emberek vélekednek róla.

A nőiség, a nőiesség más kérdés, mert az nem mindenkié, és döbbenet, hogy nő a nő ellen mit nem tud elkövetni puszta irigységből (megbünteti a metróaluljáróban vagy épp a munkahelyén gáncsolja el)

420327

Melyik a kedvenc bejegyzésed a sajátjaid közül? Miért pont az?

Nagyon sok kedvencem van, nem tudok egyet kiemelni. A vicces a viccért kedvenc, a szomorú meg a könnyeimért… Na jó, legyen vidám! A könyves!

Mely blogtípusok a kedvenceid ( személyes, beauty, diy, stb. )?

Minden szentnek maga felé húz a keze 😉

A blogolás mellett van más hobbid is? Mi?

Újabban rákaptam a színezésre, hahahaha! Rémes, hogy mennyire addiktív és, hogy mennyire átérzem az ötéves énem problémáit. Nem mehetnék vissza oviba?!

Mi volt a legnagyobb élményed a blogoddal kapcsolatban?

Percről percre nagyobb élmények jönnek szemben, de talán a megyei újságban való megjelenés a legfrissebb eufória.

suznvilaga

Honnan jött a blogod neve, címe? Mi ihlette?

Őszintén? Fogalmam nincs már! Az rémlik, hogy több okos belémkötött már, hogy mit majomkodok, miért nem Zsuzsi. Mert arra van a viszontlátásra, azért, mondjuk.

Kötöttél-e barátságot bárkivel a blogod által?

A bloggerek világában és az írók világában érzem igazán otthon magam, rengeteg komoly barátság alakult ki általa, ennek ellenére a legrégebbi barátságok nem innen erednek, azt hiszem, ez érthető. Mégis, olyan megnyugtató leülni a “magam fajtájával” és csak elmélkedni az olvasók viselkedésén vagy a wordpress motorjának működésén…

Mit tartasz a legnagyobb erényednek?

Őszinte vagyok, még akkor is, ha a helyzet mást kívánna…

Hol látod magad 5 év múlva blogolás terén?

Hol látom? Vagy hol akarom látni? Kemény, leszek, mint a vídia, és ebből fogok élni. Írok, ti olvassátok, és én egészen biztosan boldog leszek.

Vannak kedvenc blogjaid, bloggereid? Kik?

Ebbe nem mennék bele, mert sokakat szeretek, és nem akarok sértődést. Hármat keveslek, tízet sokallok, viszont még abba se férne bele minden szívemnek kedves oldal és szerző.

Szerinted mik azok a tulajdonságok, amikkel rendelkeznie kellene minden bloggernek?

Fogalmazókészség és helyesírás. Ha valaki írni akar, kutya kötelessége azt, elfogadható stílusban művelni… Olyan ez, mint mikor valaki ismerkedni akar, de nem tud beszélgetni. Akkor mit akarsz te, barátom? – érted, mire gondolok? Még ha csak a frissen horgolt csipketerítőket mutatod is meg, a címnek elfogadhatónak kell lennie. Nem írhatod, hogy terítöt, aztán meg pislogsz a negatív kommentek láttán… Tudom, tudom, ez nekem a vesszőparipám, de mit tegyek, ha így neveltek. Sikítófrászt kapok, mikor valaki két mondaton belül hét hibát halmoz fel és még mindig közzéteszi…

12 kérdés tőlem, a 12 kiválasztottnak 🙂

 • Melyik része a blogolásnak az, amitől szívesen megszabadulnál, ha tehetnéd (munkafázisra gondolok)?
 • Melyik az a műfaj, stílus, ami nagyon tetszik, ám úgy érzed képtelen lennél rá, hogy alkoss benne?
 • Honnan inspirálódsz?
 • Tanulod-e tudatosan (nem arra gondolok, hogy okulsz mások hibáiból, hanem utánaolvasol, kutatsz) a blogolást bárhonnan?
 • Van-e példaképed írás terén? Ki az?
 • A legdühítőbb bloggerszokás szerinted?
 • Félsz-e attól, hogy negatív hatás, következmény járhat a blogolással? Mi a félelmed?
 • Mi az, ami a legjobban tetszik mások blogjain (poszttípus, designelem, ábra, bármi) és nálad nem szerepel?
 • Van-e blogos álmod?
 • Mit gondolsz a jelenlegi bloghelyzetről?
 • Kaptál-e valaha kritikát a blogod miatt olyantól, aki nem foglalkozik hasonlóval? Hogy érintett?
 • Mikor iratkozol fel egy blogra?

A 12 jelöltem pedig, akiktől szívesen olvasnék:

A jelöltjeim listáját igyekeztem a lehető legszínesebben összeállítani, hogy Te is pont olyan sok új információval gazdagodj, mint tettem én ezzel a néhány órás kutakodással. Megéri, hidd el!

suzn vilaga blog

slussz

 

4 thoughts on “Díjazottnak lenni jó!

 1. Nagyon szépen köszönöm a szép szavakat, igazán megmelengették a szívemet. 🙂 A válaszaid is nagyon tetszenek, nem csoda, hogy szeretlek olvasni. 🙂
  Niki ( Emlékbuborék )

   

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .