Ősz, mit tartogatsz idén nekünk? – ***BACK TO SCHOOL***

Pont én hagynám ki a sulikezdős posztot, mikor én vagyok a legjobban ráizgulva? Na, nehogy már!

Mióta tudom, hogy mehetek, csak azon jár az eszem, hogy ugyan mikor mehetek már? Ilyen ez bizony, a kis szőke már megint belekezd a stréber-ámokfutásba és már most fel van építve a tanulási stratégiám a vizsgák idejére. Nem tehetek róla, mindig is ezt akartam tanulni, mindig is erre vágytam. Végre itt az ősz – mondja a júliusi oroszlán(y). És most kinyíltak a kapuk, naná hogy fejjel megyek be rajta (a nyitott ajtón, értitek..).

PLL

Megbolondultam tényleg, már én is elismerem. Persze sokan mondják, hogy ez az első vizsgaidőszakig fog tartani, de az is jöhet. Számtalan tippem és trükköm már megszületett, hogy segítsek magamon és esetleg másoknak is.

A kívánságlista a következőképpen néz ki:

 • Táska – ez amúgy is aktuális lenne, de mégsem mászkálhat az ember lánya egy sparos szatyorral a nagy fővárosban. Füzet, írószer, filofax, kaja, pia meg a mütyürök elnyelésére valami hasonlót választanék:f0138c666ad72030f4d3fe796bd916c9
 • Csizma – persze még nyár van, de az sem sokáig, jönnek a nagy mocskos hidegek, amik ellen fel kell venni a kesztyűt. Meg a csizmát. Mert dög, mert mindenhez megy, mert imádom. Nem kell tizencentis sarok, elég egy vastagabb stabil talprész is, csak legyen hozzám illő. Hogy a gimis osztálytársak újfent azt mondhassák: “a régi Zsuzsika nem vett volna fel ilyen csizmát!/Ilyen kurvásat?/Nem, ilyen dögöset!”  Merthogy a régi és az új és egyre újabb “Zsuzsika” bizony tényleg messze állt a vagánytól, mint mi még egyesek szerint a téltől. De azok a szelek már máshol fújnak, én tök más vagyok mind külsőleg, mind belsőleg. Sokszor én is rácsodálkozok, nemhogy olyan ismerősök, akik 2-3-5-10 éve nem láttak.ősz
 • Sulis cuccok, mint post it, notesz, füzet, toll, filofax dekorációs holmik és hasonló eszetlenségek. Nőből vagyok, ergo szeretek vásárolni. Mint a magamfajta boltkórosok általában, egyáltalán nem teszek különbséget drogéria, CBA, papírbolt vagy épp antikvárium között. Bemegyek, bár előre látom szomorú sorsát akkor még duzzadó pénztárcámnak és elégedetten pöffeszkedő egyenlegemnek és sírva jövök ki. Ezt most hogyan magyarázzam? Jutalom, szükség, kihagyhatatlan lehetőség vagy kell és kész? Tök mindegy, a mínusz így is, úgyis rákerül a napra. Van egy csodás filofaxom, meg a már jól ismert grafomániám, ugye senki nem hiszi, hogy képes vagyok évkezdéskor csukott szemmel lődörögni a papíráruk polcai között?! dedf5ea5b8381262f62abe605e4295e9A helyem... Elmaradhatatlan teásbögre, filofax, színes cetlik...

  Amint a mellékelt ábra is mutatja, szeretem a színes fecniket ide-oda ragasztgatni, mert egyrészt feldobják a legocsmányabb teendőt is (okmányiroda, tandíjfizetés, stb.) és a sötét hónapokban valahogy meg tudják idézni a tavaszt – még ha csak papíron is.

 • Tanulási trükkök. Igaz, hogy ősz elején még nagyon messzinek tűnnek a vizsgák, de sajnos mindnyájan tudjuk, hogy ez nem így van. Az ősz egy-kettőre kemény tél lesz és a karácsonyi ajándék helyett bizony jegyzetekre fogunk vadászni… Van egy könyvem, anno háromszáz kemény forintot adtam érte egy abc-ben és azóta is gyakran fellapozom.

duncalf-brian-vizsgazz-te-is-sikeresenJó újra meg újra felidézni, hogy igenis a sikeres vizsga alapja az, hogy figyelsz előadáson és még a vizsga előtti nap előveszed az anyagot. Persze nem csak ilyen “nagy okosságokról” ír a szerző, hanem példákról is, hogy hogyan tanuljunk meg például felsorolandó neveket, fogalmakat, helyeket, listákat.  Erre például a pinterest is mutat szuper alternatívákat:

 • 82bc2e47ccd1fe97697cbb319636bde6
  Például a vércukor problémák tünetei és kezelésük: meleg (Hot) és száraz bőr (Dry) magas vércukorszint – hideg (Cold) és nyirkos (Clammy) bőr pedig Cukrot igénylő alacsony cukorszint. Mondhatjuk, hogy belemagyarázás, de én látom a H és hiper, illetve a C és candy közti átfedést, így könnyen meg tudnám jegyezni mentős tanulmányok nélkül is a dolgot…
14a1cc1cd8f1f325453128cfb35027e9

Szuper tanulókártyák – ügyesen tárolva. Tavaly így készültem fel a záróvizsgámra és bizony ötöst kaptam. Én határozottan hiszek bennük. Már azzal is tanulsz, ha megírod őket (írod, mondod, látod, hallod), hát még ha időnként át is lapozod…

208efd1374641e2a5d1f6552dd35713b

 

 Persze az ősz a sulival magával hozza az új barátságokat is, amik már a beiratkozásnál alapozódtak; és a három-négy órás “szüneteknek” köszönhetően még tovább fognak mélyülni.

Amit pedig ne feledjetek, hogy ez az ősz nyújtja a bloggerek egyik legjobb programlehetőségét is, a Digital Divas blogger konferenciát!

Capturefd

Akárcsak az elsőn, ezen is ott leszek, ha a fene fenét eszik is, és akkor is, ha a piros metró a kék helyén közlekedik aznap és háromszor tévedek is el odáig!

Találkozzunk személyesen október 25-én,

al____r__s_vectorized

 

 

3 thoughts on “Ősz, mit tartogatsz idén nekünk? – ***BACK TO SCHOOL***

 1. Sok sikert a sulihoz 🙂 remélem nem hagy alább a lelkesedésed 🙂 Ha Pesten leszel akár össze is futhatnánk végre! 🙂
  Ui: Ha találsz ilyen csizmát szólj nekem is 😉 már egy ideje vadászom rá 😀

   

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .