Van pofám kitölteni! – ¤ The Beauty Blogger TAG ¤

Bár elég rég nem jelentkeztem, mi több, a szerdai VKP-ről is lemaradtam, mint az a nevezetes huzat, de most találtam valamit, ami ínyemre való. A következő poszt meg ezután megmagyarázza, merre is kóválygok én, hogy nincs időm a blog portáján sepregetni.

Bár a beauty blogokhoz nagyjából eddig annyi közöm volt, hogy olvasgatok néhányat, mindig vannak ötletek a kontyom alatt, hogy miről is tudnék nektek beauty fronton mesélni. Megijedni nem kell. Nem fogok átmenni krémkeverő bosziba és esszét sem írok majd a legflashebb szempillabüzgentyűről, de lesz egy-két olyan bejegyzés, ami hasznotokra válhat e téren is.

Most pedig nézzük a kérdéseket, amiket Viv blogján találtam:

1. Eredetileg egyenes vagy göndör a hajad?

Göndör. Angyali kis hullámok, amiket viszont cseppet fixálni kell, hogy úgy álljanak, ahogy én akarom. Jelenlegi hajhosszommal még nem forszírozom, de ha hosszabb lesz, még még hosszabb, tutti, hogy loknizunk.

Marha érdekes, hajszárítás után olyan egyenes, mint a szög…

2. A hajadat magadnak fested vagy fodrászhoz mész?

Régen mamám festette, aztán bejöttek a fesd magadnak habok, amik gyors megoldásnak jók, de hamar kopnak. Rájöttem, hogy legjobb, ha a kedvenc hajfestékemmel elmegyek kedvenc fodrászomhoz, és ő majd úgy csinálja, ahogy az meg van írva. Barátnőm úgy festi magának a haját, hogy öröm nézni, de én kivasalni is képtelen vagyok a hátsó részeket, így inkább nem is merészkedem ilyen mélységekbe.

3. Minden nap ugyanolyan a frizurád?

A negyvennyolc fokos hőségben igen. Végtelen magas lófarok szorosan hátrafésülve, minden kósza szál elcsatolva, hogy beérve a munkába egészen biztosan úgy nézhessek ki, mint egy homokban hempergetett kócos veréb.

Amúgy ha az idő engedi, hol egyenes, hol Carrie-s, néha konty, néha lófarok és veszettül várom a fonható hajhossz elérését.

4. A manikűrt-pedikűrt magadnak készíted vagy szalonba jársz?

A manikűrre úgy egy bő éve kaptam rá műköröm szintjén, pedig előtte, jajj nagyon fujjogtam rá. Mit ne mondjak, annál nagyobb szerelem lett. Az érzés, hogy a kezem a nap minden percében gyönyörűen fest, leírhatatlan. Szerintem szerethet valaki bármennyire körmöt kenni, az, hogy nem pattog és nem törik, szuper kényelmes.

Először rövid volt és kocka, aztán megőrültem és jött a szolidabb stiletto. Veszedelmesen szeretem és nem, nem veszélyesés igenis nagyszerű funkciói vannak!

11830213_1008956272461394_872527711_n

5. Milyen gyakran fested a körmödet?

Lábon úgy hetente, mert ennyi nekem is jár. Direkt meghagytam legalább egy kennivaló területet magamnak, mert néha, ici-picit hiányzik az ecset és a lakk.

6. Csak nyáron vagy télen is fested a lábkörmeidet?

Télen-nyáron. Az ágyban a takaró alatt is kell a tudat, hogy a kislábujjam körméig rendben vagyok. Mit vártál egy oroszlántól?

Plusz láttam egyszer egy Eddie Murphy filmet amiben a pasinak ez volt a heppje, hogy emelgette szex után a csajokon a takarót, és amelyiknek nem volt okés a lába, kivágta reggel.

7. Mennyi ideig tart a sminkelés nálad?

Hol 3 perc, hol 20. Alkalom, hely és időfüggő. Kánikulában spirál, enyhébb időben púder és spirál, ha meg olyanom van és le se folyik, jöhet az alapozó is.

8. Mit sminkelsz először? Az arcodat vagy a szemedet?

Mindig a szememet. És legtöbbször ott meg is állok.

9. Gyűjtöd, a sminktermékeket vagy csak akkor veszel valamit, ha szükséges?

Régebben nagy halmozó voltam, ma már az ésszerűségre törekszem.

10. Milyen gyakran használsz műszempillát?

Életemben nem volt rajtam.

11. Teljes arcsminket készítesz minden nap?

Alkalmakkor és ha a lelkiállapotom visít érte néha, de mindennap? Kizárt.

12. Akkor is van rajtad smink, ha egyedül vagy otthon, vagy ha a családoddal vagy?

Ez megint kedvfüggő.

13. Elhagynád a házat smink nélkül?

Tavasszal, mikor kint voltunk Erdélyben, nagyon beteg lettem. Napokig hánytam kint is, itthon is. Akkor valami megváltozott bennem és ezt nem csak a gyomromra értem. Nem tudtam, nem bírtam sminkelni, nem érdekelt, tudtam, hogy a folydogáló könnyeim miatt felesleges is. És pár nap alatt megláttam az arcom. Hogy még “bukás” után is lehetek szép, és hogy a szemem akkor is ragyog, ha ránézek a páromra, miközben úgy szorít a görcsös fájdalom, hogy vonyítani tudnék. A szerelem széppé tesz, nagyon igaz!

14. Mennyi “high-end” terméked van?

Semmi. Zéró, komolyan. Ha kiadtam egyszer 4000-ret a spirálomra, ami pár éve a kedvencem volt és újra rászántam magam, majd csalódtam – pont belőlem húznak ki tízezreket egy kérémért? A-aa.

15. Esténként eldöntöd, hogy mit veszel fel másnap?

Nagyon ritkán. Vagy éjjel újraálmodom. Vagy simán behisztizek és inkább valami tök mást veszek fel.

16. Milyen gyakran váltogatod a táskáidat?

Nem olyan gyakran, mint szeretném, mert nincs sok táskám. Ráadásul utálom átpakolni azt a galaxis méretű káoszt, ami uralkodik bennük. És a bérlet vagy a személyi, állandóan kimarad. Nem éri meg a cécót.

17. Mikor kelsz fel és mikor fekszel le?

Mostanság a délutános beosztásom a fél 11-kor beálló kómát preferálja és hétkor, max fél nyolckor kelek. Nem tudok aludni, mert a takarító csávó üvöltözik a lépcsőházban egyszer fejbevágom a seprűjével.

18. Milyen gyakran sportolsz?

Ezt a kérdést ne forszírozzuk. Többször nekiálltam az itthoni mocorgásnak, egész jól haladtam, de valami mindig közbeszól. Szeptembertől el akarok járni tényleg edzeni (tervezés alatt).

19. Bal vagy jobbkezes vagy?

Bal. Írni bal, vágni jobb, egér jobb, teríteni pedig nem tudok, mert mindig mindent fordítva pakolok evőeszköz fronton. Tiszta káosz vagyok – ebben is.

20. Milyen magas vagy?

164 centi. Tiniként visítottam, hogy miért nem növök, ma 155 centivel is boldog lennék. Az apró csajok előhozzák a pasik védekezőösztönét 😉

21. Beszélsz idegen nyelveket?

Angolt és németet. Ragozni már nem tudok, de nagyon igyekszem életet lehelni ebbe a területbe is. Holt nyelvnek ott a latin, amit nem mellesleg 6 évig döngöltek belém gimiben.

22. Vannak háziállataid?

Semmi. Rettentően várom már a költözést, hogy bekutyázzunk.

03a96e3a7df22c10d783f9bdc39ea1d4

23. Milyen gyakran vagy Bloggeren?

WordPresses vagyok első perctől fogva 🙂

24. Olvasol kommenteket blogokon?

Hogyne! Meglepő, hogy milyen ritkán szólunk hozzá – egyszerűbb lájkolgatni, de kevesebbet mond…

25. Listát írsz azokról a termékekről, amiket más blogon látsz és meg akarod venni?

Mindenről van listám. Akarom, akartam venni, enni, menni – bármiről, tényleg!

26. Hogy jött a blogod neve?

Komolyan nem t’om.

27. Milyen kamerát használsz?

Sony Xperia Z3 compactom van, megteszi, amit várok tőle. Elég nekem ennyi.

28. Milyen gyakran takarítod ki a házat?

Nagy változások közelednek e téren. Rendszert akarok – ebbe is.

7df7cf078f6aa676ee24c0cbcfd8326f

29. Mi a kedvenc színed?

minden színt szeretek, attól függően mire kell. Ruha, smink, köröm? Elég széles palettán mozgok.

30. Káromkodsz?

Le kéne szokni. Tudom.

31. Mit csinálsz a nap hátralévő részében?

Rámolok egy kicsit, írok még ezt-azt, aztán irány a meló. De végre péntek – lehet lazulni.

1530680_357762471086757_221626067_n

Ennyi lett volna a beauty szösszenet és mint látjátok, nem is volt 100%-ban beauty. Szerintem az kiderült belőle, aminek ki is kellett, hogy bár nem vagyok már egy kencebubus, azért nem vetem meg a szépségipart és ha lenne annyi pénzem, amennyi nincs, akkor egészen biztosan én is többet áldoznék a DM oltárain (köszönöm Istenem, hogy tegnap megúsztam felesleges kiadások nélkül). Hero vagyok!!!!

al____r__s_vectorized

 

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .