Divatmajmok, bájgúnarak, semmirekellők és a többi díszpinty

Tegnap hazafelé a buszon úgy éreztem magam, mintha rossz bolygón szálltam volna le. Annyi abszurd embert láttam még abszurdabb viselkedéssel, hogy csak meresztgettem a szemeimet:

Veszprémben élek, így a múlt heti Rosé Rizling, és az eheti Utcazene Fesztivál szinte “vonzza” a különcöket. Persze azt nem egészen értem, hogy a 600 Ft/dl minőségi borok lelőhelyei mi miatt csábítják az ifjoncokat, de valószínűleg a zsivaly a fő csáberő, aminek jó részét ők szolgáltatják. Ők nem borospoharat tartanak a kezükben, hanem az éjjel-nappaliban beszerzett occsósört. Minőség, rulez.

Tehát lezuhanok laptoppal a vállamon a szokásos helyijáratomra és furcsábbnál furcsább szerzeteket látok.

A két egyenrózsaszínben feszítő liba (kiscsirke, voltak vagy 16), tükörsimára nyalt hajjal egy fülesből hallgat valami zenének csúfolt zörejt, amihez olyan vén vagyok, hogy nemhogy nem ismerem, de ki se tudnám mondani! Erőteljes késztetésem van, hogy megkocogtassam a vállát a felém ülőnek: bocsi, lehet, hogy szerinted a dupla karika ami a folyton csücsörre álló szádban lóg, szexi, de egészen biztos forrásból tudom, hogy a lábköröm alatti dzsuva egy fiú szerint sem az – lány szerint sem, ha az esetleg divatszerű biszexek táborát erősítenéd. Puszi!

Aztán jönnek újabb utasok, újabb leszállók hagyják el a buszt, de a negyedik egyenfrizurára fésült ficsúrnál kedvem szottyanna információt szerezni: titeket melyik futószalagon gyártottak?

undercut

Azt pedig javasolnám az menő butikoknak, hogy az izompólóra tegyenek egy cetlit, hogy az izmot a megvásárolt árú nem tartalmazza. 40 kilósan a fogpiszkáló lábukkal, úgy jönnek-mennek, mintha nekem kutya kötelességem lenne nyálcseppeket hullajtva leborulni eléjük – lévén ők a helyi menő csávók.

Útközben a földeskörmű kiüvölt az ablakon, mert meglát egy általa ismerősnek vélt társaságot. No komment.

Örülök, hogy leszállhatok végre és újra emberek vesznek majd körül.

Aha. Vagy nem.

Tíz métert sem megyek és két, újabb sorozatgyártásos gúnár lep meg: nem néznek semerre, csak megindulnak át a piroson: mert sípolt a zöld jelzés. Jah, hogy a hátad mögötti másik átkelőé? Oda se neki, hülyegyerek. Agyad, mint a szárított molylepkének. Nem gond, igazából megvan a magad társasága, onnan meg csak kilógnál ennél több agysejttel.

Komolyan mondom, én nem értem, hová butulnak el az emberek és sokszor elszomorodom, látva, hogy az új generációk évről évre jobban süppednek a butaságba…

Csak engem zavar? Csak nekem szúr szemet?

al____r__s_vectorized

 

One thought on “Divatmajmok, bájgúnarak, semmirekellők és a többi díszpinty

  1. Ugyanezt szoktam nézni én is. Ilyenkor arra gondolok, hogy mi lesz majd az én gyerekemmel. Ilyenné válik ő is a tömeg hatásokra vagy férfivé tudom nevelni? Komoly nehézségeink lesznek a gyerekneveléssel szerintem.

     

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..