{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Kedvenc alkalmazás

Hihetetlen, de megint eltelt két hét. Huss. Nekem meg már megint kötelező írnivalóm van. No nem mintha ez nekem szívfájdalmat okozna, sőt! Örülök, hogy végre valaki “rámparancsol”, hogy idő van!

A mai témánk VKP-sorsolás szerint az alkalmazásokról kellene bemutatót kreálnunk, még pedig a kedveltekről. Miért is írnék az idegbajt okozókról?! Mondjuk, mert idegbajt okoznak. Lehet. Na, mindegy. Az alkalmazás első körben – jóindulattal feltételezem – azért készül, hogy segítsen, nem pedig károkozási célzattal (bár lehet hogy akkor töltődik le a következő alkalmazás – immár az idegnyugtató meditációhoz).

Tehát. Van okostelefonom, nézzük először ezt.

Alap ugyebár az androidos WordPress. Mobilon is könnyedén követhetem a blogokat, akár közzé is tehetem a sajátomat (ezidáig kétszer tettem ilyet – a három mondatos írkálmány negyven percbe telt…). Igaz, az én WP-m úgy fél éve cseszik szólni, ha valaki hozzászól a blogon bármihez is, ami kissé dühít. Szegény olvasóim, nem vagyok paraszt, csak ez a dög szórakozik…

Következő alap dolog az annyira alap, hogy ki sem térek rá. Facebook Messenger. No komment. Alap.

Ha a kommunikáció fonalánál maradunk, mindjárt adja magát a Viber. Ingyen üzenetküldés, ingyen hívás – feltéve, ha van wifid, vagy épp neted. Asztali verziója is létezik. Imádnivaló.

Viber-messaging

Képszerkesztés szintén fontos alapköve az életemnek, erre igazából egyetlen egy alkalmazás fut nálam, mégpedig a Pixlr. mobilverzió, asztali verzió, webes verzió – szerkesztés, kollázs, effektek. Nagyon könnyen és gyorsan rá lehet kapni. Egyedüli hibája, hogy a képvágásnál borzalmasan butít. Erre inkább használok mást, de minden máshoz tökély.

tumblr_inline_mud0jmNPrw1rmon24

Az eszemet – mert hogy a memóriám kábé csak rövid távon működik 40 fok felett – a Calendar (Coletto) pótolja. Színes is, okos is, variálható is. És nyugi, nem használ távol-keleti írásjeleket (csak néha:)

unnamed

Mostanában – nyár lévén – rápörögtem a testformáló gyakorlatokra. Ehhez kábé kismillió alkalmazás került eddig fel a telefonomra, majd le onnan, mert nem tudtam velük azonosulni. Mivel a mozgásomat egyelőre kimeríti az otthoni hömbölgés, bőven kielégítenek ezek a kis programok. Ha meg kell, úgyis feljebb lépek.

Ebből a fajtából, 30 day – butt – challenge, van többféle. Popsi, has, lábak, amit akarsz. Kilistázza, mit kő aznap tenni, aztán ha végeztél, örül veled. Na jó, nem. Igazából egy szadista mocsok, aki azért drukkol, hogy mihamarabb feladd. Ilyennel nyomom a plankingot is, például.

unnamed (1)

Hasonlóan jó a Best abs fitness is, itt elég sokrétű a beállítás – kiválasztható, mennyit akarunk endzeni, mikor cseszegessen, hogy emeljük fel a seggünket és a többi.

Best-Abs-Fitness-Android-App

Ennyit a mozgásról.

Ha tudni akarjuk, hogy áll a házi kassza, érdemes a KOIN alkalmazás nyomába eredni. Magyar nyelvű – nem csak azután, hogy átállítottad üzbégről, hanem alapból – és a fodrásztól (csajok) a vízdíjig mindent be lehet listázni. Vannak rendszeres és eseti kiadások/bevételek, kajajegy és fizu – tehát 100%-ig személyre szabható.

Screen Shot 2012-11-30 at 9.28.42 AM

Nőként hasznos még a Womanlog, alap a Pinterest, a Twitter és az Instagram, konyhai tippekért irány az Apróséf, ha utazunk, pedig jöhet a Pocketguide és a TripAdvisor:

2013-08-07 10.02.34

unnamed (2)

screen568x568

 

Kész útikönyvek – a mobilodra!

Pocket-guide-BA

screenshotsoftripadvisor

Gyógyszerszedés, ciklus, peteérés – mindenre figyelmeztet – ha akarod!

womanlog_iphone_screenshot

Ennyi lenne az én repertoárom, remélem tudtam újat mutatni. Persze ezen kívül van még jó pár cucc a telefonon, de a legfontosabbak mégis csak ezek.

Szép napot, jó nyaralást/jó munkát – kinek melyik aktuális…

al____r__s_vectorized

 

 

 

 

 

 

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..