Nyári élet?

Múltkor kaptam a pofámra, mikor azt mertem mondani, hogy azért a zajló élet annyira mégsem jó, főleg, ha már-már maga alá temet; így ezt most kihagyom.

Viszont lassan tényleg azt érzem, hogy annyi mindenbe mászok bele, hogy be kell kapcsolni az automata légzést, mert elfelejtek levegőt venni közben.

Hogy miért mondom ezt? Mindjárt kiderül.

Legelőször is, szeretném leszögezni, boldog vagyok. Elégedett vagyok az életem jelenlegi helyzetével, szemem előtt a céljaim, fejemben az álmaim és készen állok a megvalósításukra.

large (1)

Pár napja, mikor egyeseknek befejeződött a suli és bizonyítvánnyal a kezükben kóvályogtak a belvárosban, szinte filmként pergett le előttem az elkövetkezendő pár hetük.

Két hónapnyi nyavalygás anyuciéknak, hogy bizony unalmas az élet, dögunalom az egész, kevés a zsebpénz, kevés a buli. Ha megkapják válaszként, hogy lehetne mondjuk dolgozni, megy a nyűglődés tovább, hiszen az nem buli, hogy nem mindjárt milliók vándorolnak a zsebükbe, mint “példaképeiknek” és különben is, azok a munkák, amiket ajánlanak, cikisek.

Persze, tisztelet a kivételnek, olyan is akad, aki a egész nyarat végigdolgozza és utána megy vissza a suliba. A pénzt lehet, hogy ők is keveslik, de szerintem tizenévesen nem a csodát kéne várni; ha egyszer a tulajdon környezetük, apjuk és anyjuk is százpárezret kapnak havonta. Azt inkább nem is mondom, hogy az rezsire megy meg albérletre, nem pedig fesztiváljegyre és sminkcuccra.

Irigy vagyok? Lehet. Én tudnék mit kezdeni még egy hónapnyi szabival is, nemhogy kettővel. Olvasnék, írnék, kirándulnék, élvezném a barátok társaságát és talán nem ájultan fordulnék a párnámra tizenegykor, meló után. Tudnám értékelni a tizenéveskori nyarakat.

Ez persze elmúlt és már rég nem a szabad nyár jegyében telik az élet. A nyár ugyanúgy munka, mint a tél és ha az ember lánya hétvégén lejut a strandra, bizony nagy az öröm. Hozzáteszem, idén még nem fürödtem, bár a strandon már bóklásztam, de akkor épp ebédcélból, nem pancsolási ügyben.

Hogy áll most az én mérlegem?

Új munkahely stimmel. Szeretem a munkám, élvezem a folytonos híráradatot. Bírom a kollégákat, jó fej a főnök,  saját asztalom van. A délelőttjeim a délutáni-esti munkaórák miatt szabadok, így a napi ritmusom kicsit megváltozott:

reggel kelek hétkor, Drágám elmegy melóba, én ki a konyhába reggelizni. Az épp aktuális olvasmánnyal nekiülök a kis teámnak, mert végre lehetnek olvasmányaim, nem a buzeráns tételek járnak a fejemben (érettségi pipa, ugyebár). Átpörgetem a napom, átnézem a cybervilág ügyes-bajos történéseit, írok ide, vagy épp az új projektemen dolgozok (erről később, bővebben).

Kicsit összerámolok, elmosogatok, felrakok egy mosást, blogokat olvasok, elvándorlok papámhoz, elfutok bevásárolni, effélék.

Délben eszek ebédet – vagy nem -, aztán egykor elzarándokolok az irodába. Ott ások az emailek között (óránként pár száz darab jön csak), pakolom a híreket, időnként eltrappolok az automatához.

Hazaesek hétkor-nyolckor és tízig dekkolok tovább a gépnél, még mindig a hírek hegyomlása alatt.

Fürdés. alvás. Néha evés.

Ez egy nap. Hosszú és más mint az eddigiek, Drágámból kevesebbet látok, mint valaha és örülök, ha fél óra kommunikációra képes vagyok még nap végén. Mégis élvezem. Nem azt, hogy nem látom és főleg nem azt, hogy négy napig megint csak a vonal túlvégén hallom majd a hangját.

De érzem, ahogy mozognak életem szálai, ahogy lassan a sok kis darab összeáll egy egész képpé.

Eltölthetném a napomat így is:

large

De abból nem következne ez:

large (2)

 

Meg ez:

large (3)Nem esne annyira jól ez:

large

És nem örülnék annyira nagyon ennek:

large (4)

Aki érti, mire gondolok, annak ez is világos, aki nem tudja miről beszélek, annak a több is kevés.

Alig várom a további eseményeket: a fősulit szeptembertől, a jogsit, a spanyol nyelv elsajátítását, a házunk átalakításának terveit és még a rengeteg ügyintézést, amivel mindez jár és járni fog.

al____r__s_vectorized

 

 

 

4 thoughts on “Nyári élet?

  1. “…a zajló élet annyira mégsem jó, főleg, ha már-már maga alá temet…” Miért? Hát nem így van? Időnként meg kell állni egy kicsit, aztán persze mehet a pörgés tovább, de akkor talán az már egy kiegyensúlyozottabb pörgés lesz.

     

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..