Szőke-ámokfutás a mobilszolgáltatónál

Ami mostanság zajlik körülöttem, mint mobilfogyasztó körül, az több, mint vicces. Gondoltam leírom a kis “kálváriámat”, ami persze semmiség, hiszen nem valós probléma, de mivel vicces, megosztom Veletek.

Tehát ott kezdődött anno körülbelül két-három hónapja, hogy megtudtam, hogy a hűségidő lejárta előtt már lehet hosszabbítani és új telefont jó áron beszerezni.

Több se kellett nekem, tűkön ülve vártam a február 22-őt, illetve az előtte pénteket, hogy ha már 22-én érvényes a vásárlás, legyek képben, miért is megyek.

Ezidáig nagy Samsung bubus voltam, és első kiszemeltem a Galaxy S5 mini volt, azonban mikor megláttam a ragtapaszra hajazó külsejét, hátrahőköltem. Nincs más?

Hogyne lenne. Jöttek a jobbnál jobb tanácsok:”csak nokiát!” “szifont!” “az xperiánál jobb nincs!” “htc-hez mit szólsz?”

A végén úgy össze voltam zavarodva, hogy kimenekültem a mobilos információtengerből és pár napra jegeltem a témát. Mikor leülepedett bennem a sok ötlet, elővettem az árlistát, a készülékkatalógust meg a netbookot. Eddig mindig a mobilarena volt a főtanácsosom, vegyük hát elő őket. Végigrágtam magam vagy ötven teszten, hivatalos leiraton és arra jutottam, hogy én ehhez kevés vagyok.

11002627_913592081997814_5253729473973067232_n

Mivel Drágám úgy vesz telefont, hogy 4-5 évente bemegy a piros szolgáltatóhoz és hűsége jutalmául rábök a neki tetsző kicsikére, rá tudtam, hogy nem számíthatok. Ő nem érti, mire kell egy telefon a telefonáláson kívül, én meg sikítok a fülébe: hát bakker! Marketinges vagyok, meg blogger, meg on-lány (by Habfürdő-Réka)

Agyal, agyal.

Hát van nekem telefonguru és segítőkész barátom? Hogy a viharba ne! Vessük fel neki. Emailezzünk róla napokig. Ő legalább érti a dilemmámat. Vagy mégse?

Mondok neked most egy érdekes dolgot, törölj ki mindent a csinos kis fejedből, amit eddig inputként kaptál a telefonokról, utána a kis vágyálmaidat is. (Fontos!)
Vedd elő a feneketlen malaclopódból a jegyzetfüzetedet és írj egy listát arról, hogy mikre lenne szükséged az új telefonban:
Pl.:
milyen platform legyen?
mire használnám?
mekkora legyen a tárhely?
szeretném-e azt bővíteni?
milyen szinten kötődök az androidos appokhoz?
mennyit használok ezekből?
fészbúk, mail, net, határidő napló elegendő a létezésemhez a telefon alap funkcióit leszámítva?
mennyi ideig bírja töltés nélkül?
mekkora legyen a telefon?kisebb vagy nagyobb?
mennyire fontos a kinézet?
Hát ennyit arról, hogy érti. Vagy nem érti.
Listát evidens, hogy nem írtam, hiszen konokságom közhírű: minden kell. Azonnal. A kását meg nem esszük olyan forrón.
Az egész összezavarodásomat viszont amúgy maga a pink hercegség okozta ám! Bementem a kisebbik üzletükbe, ahol a srác veszettül vissza akart protezsálni a samsunghoz, mikor arról véééégre sikerült letennem. Néztem az összehasonlítgatásokat és arra jutottam, hogy én telefonom lesz, ergo én döntök. Így olyan betonbiztos elvekkel trappoltam be végül a másik üzletükbe, hogy szinte láttam lelki szemeim előtt az eladók hátrahőkölését, ahogyan kiemelik a pultra a Kiválasztottamat.
Xperia Z2, slussz, passz. Ő kell.
Bizti nem Z3?
Nem.
Z3 kompakt?
Z2.
Oké, akkor gyere vissza hétfőn és segítek.
Visszamentem én ma, mint hétfőn és segítettek is. Hogy mivel jöttem haza? Egy Z3 compact-tal. Miért? Mert közölte velem a pénteki amúgy jófej (aki ezidáig sík mufurc volt), hogy hát, az nincs. És nem is lesz.
Azt hittem, megfejelem a pultot. Már-már odajutottunk, hogy megvárom a májusi teljes lejáratát a hűségemnek – miközben egy hang üvöltött belülről: még 3 hónapot kibírnál a kütyüvel, amit mostanában tízpercenként vágnál földhöz, mert telefonálni se lehet vele, nemhogy “okoskodni????” Elmész ám te Kukutyinba a májusoddal, visszük a telót most!
Z3 compact, asztalra kitesz, ezúttal fekete a korábbi fehér Samsung után. Aztán jön fél fülemre egy újabb infó: ebbe ám nano kártya kell. Oké. De nekünk nincs. Nem baj. De a másik üzletben van és még 5 percig nyitva vannak. Úgyse érek oda. Meg se próbálod? Hadd ne menjek bele a tachycard ketyegőm ügyeibe, ami miatt most is ömlik rólam a víz és mindjárt ideájulok  NEM. Oké, akkor holnap szaladj be és adok, mert addigra lesz. Oké, csá.
Hazajövök, lefürdök, átvedlek és épp bevackolom magam a takaró alá újdonsült kis szerelmemmel, mikor gúvadni kezd a szemem a használatba vételi tájékoztatón: helyezze be a nano simkártyát.
MIAQVAANYJA??????? – hát ez nem lehet igaz. Én naivan azt gondoltam, hogy a memóriakártya a nanó, azt meg ki nem tojja le, mikor az alap memória is vundersőn. Erre kiderül, hogy a tetű sim kártya a nano. Hogy mennétek el a makrós nénikétekbe gigagyorsan! Hát ezért halok én a pult alá öt órakor? Ezért mondok le az eredeti elképzelésemről?
Most itt ülök az ágyon, mellettem a kicsike, és körülbelül a bugyimba dughatom, mert semmit nem tudok vele kezdeni… Hiába kaptam mellé 20.000 Ft értékű bluetoothos hangfalat, úgy érzem magam, mint akit nagyon, de nagyon átcsesztek. Pedig a süket hülye én voltam. Megint.

 

 

9 thoughts on “Szőke-ámokfutás a mobilszolgáltatónál

 1. Pingback: {Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Tavalyhoz képest... - Suz'n Világa

 2. Szerezd be a micro SIM-et és nem lesz semmi baj, mondtam már neked, az Xperia Z széria nagyon jó! 🙂 A Z2 és a Z3 Compact között nincs vészes különbség, nagy telefonbuzinak kell lennie az illetőnek (ÉN :D), akinél az az egy-egy dolog valóban számítana, amiben a két telefon különbözik.

   
 3. “Körülbelül a bugyimba dughatom” 😀 😀 😀 de még azzal sem érsz semmit, mert sim (azaz nano) kártya nélkül még hívni sem tudnak, ergo még rezegni sem fog rezegni 😉 😀

   
 4. 😀 😀 😀 Hihi
  Remélem azért hamarosan megbarátkoztok. De nagyon vicces. “Visszamentem én ma, mint hétfőn és segítettek is. Hogy mivel jöttem haza? Egy Z3 compact-tal. “

   
 5. Szerintem jó választás volt! Nekem Z1 compactom van és az eddigi legjobb telefonom. Magasan veri az előzőket. Egyébként ha telefonálni nem is tudsz vele, be tudod kapcsolni nanosim nélkül is és tudsz vele ismerkedni addig is. 🙂

   
  • A srác is mondta, hogy hát bizony ég és föld a samsi és az xperia. De jó, akkor félbehagyom a holnapi bejegyzéseteket és nyomiszolom a telefont. Na nem ám 🙂

    

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..