Vigyázz, kész, posztolj! – Kedvenc gyerekkori könyv

2015-re bár megfogadtam, hogy nagyon jó leszek és szorgalmas, valahogy ez az évkezdés (12-én kezdtünk dolgozni), olyan nagyon zűrös.

Nem elég, hogy még nem jött meg a filofaxom bele, de nemsoká itt az Esküvőkiállítás, és az éveleji nagy koncepció-megvitatás. Mondom én, hogy zavaros.

Mennyivel egyszerűbb is volt anno, kislánykoromban, mikor a legnagyobb örömhöz is elég volt a Kinder tojás és a reggeli mese, vagy csak azért sírtunk, mert kócos lett a Barbink.

Mesében mindig jó voltam, mármint hallgatásban. A kedvencem az Öreg néne őzikéje volt, amit aztán valamelyik karácsonyra meg is kaptam. Még mindig megvan valahol Csopakon, remélem.

oreg_nene_0

Mátra alján, fulu szélén, lakik az én öreg néném. Melegszívű, dolgos derék, tőle tudom ezt a mesét – ez fejből ment, úgyhogy tényleg imádom.

A másik kedvencem a Hófehérke és más mesék voltak, amit Mamától kaptam. Ha jól emlékszem, Fehérváron a pályaudvaron vettük vagy talán egy könyvesboltban. Nagyon szerettem.

hófehérke

Egy másik Hófehérkém is volt, a Disney-s verzió. Puhakötésű. Jó ég, hogy én azt mennyit gyepáltam – de mint minden könyvem, a mai napig – kifogástalan állapotban van/volt. Sokszor vádolnak azzal, hogy bele se nézek. De. Olvasom. Csak ésszel.

covers_156485

Az oviban az Aladdin volt meg keménykötésesben, egy ismerős kislánynál meg a Szépség és a szörnyeteg. Érdekes módon, én megragadtam a hercegnők szintjén. Legjobb barátnőm kedvence, a Toy Story sose vonzott. A meséket is tavaly néztem meg először.

Egyik kedvenc szomszédomtól kaptam anno pár mesekönyvet, ami az akkor már felnőtt fiáé voltak. Szuper jók voltak köztük:

TN6_0129002861386P

Ezt a Szindbádosat emlékszem egyszer levittem a játszótérre kultúrlény mivoltomat hirdetendő, és este az ágyban jutott eszembe, hogy azzal a lendülettel ott is hagytam… Volt ám kussolás!

1572483

 

A vidám mesék szintén a szomszéd ajándéka, de valószínűleg a legjobb. Ez a könyv cím a mai napig nem ugrik be, ha nem jön szembe Facebookon. De megvan és azóta nosztalgiával nézegetek képeket belőle.

Ami viszont évek óta kísért, és nem tudom a címét az egy nagy, A/4-es méretű könyv óriásokról, törpékről és sárkányokról. Volt az első és a hátsó oldalon térkép rajzolva, és az óriásoknak csíkos gatyája volt benne. Nem tudjátok melyik az? Én annyira örülnék, ha kiderülne!

Az egyik legelső könyvem viszont tutira a Piroska volt, nagyon menő többdimenziós, mozgatós verzióban. Röhej, hogy ma meg már online néznek mesét a kölykök! Az enyém tuti, hogy könyvezni fog. Vagy agyonvágom vele!!!

Regi_Kubasta_piroska_es_a_farkas_terbeli_mesekonyv_27032058477

A legmaradandóbb, viszont a rajzverseny-nyereményem, amiből aztán megtanultam olvasni:

673961_4

 

Ami viszont nem volt meg könyvben, de valószínűleg legtöbbször hallottam, az a Csizmás kandúr. Unokatesómmal szinte együtt nőttünk fel, és az az átok, mindig ezt kérte, minden este. Volt, hogy háromszor. Néha mama rábeszélte a Jancsi és Juliskára, vagy a Piroska és a farkasra, de a vége mindig csizma volt. Oké, de most már a csizmásat is! Mama szegény csűrte, csavarta, már cicalány is volt benne, meg esküvő, de Dávid csak nem unta meg sosem…

Bocsánat a képek minőségéért, de koromra tekintettel, ezek a könyvek már csak elszórva a vaterán és hasonló helyeken lelhetőek fel. Lehet, hogy egyszer levadászom őket a majdani gyerköcömnek 🙂

 

Vannak itt kortársak, akik szintén ezeken nőttek fel? Melyik volt a kedvenc?

Untitled

 

4 thoughts on “Vigyázz, kész, posztolj! – Kedvenc gyerekkori könyv

 1. Az Öreg néne őzikéje nekem is nagy kedvenc volt Az egészet tudtam fejből óvodás koromban. 🙂 Ma is megy egészen sokáig, ha nagyon agyalok. 🙂 És a rajzok… jaj nagyon szépek ebben a könyvben. Pont ez a zöld van meg, nagyon rongyos,ráadásul nem is az én könyvem, hanem a nővéremé. 🙂

   
  • Nagyon remélem, hogy az enyém is megvan. A kétlaki élet miatt, fogalmam sincs 🙁
   A csoportban is fény derült rá, mennyien imádják, nem is gondoltam volna…

    

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..