Üdvözöllek, 2015!

Remélem jó barátok leszünk!

Tudod, van egy csomó tervem, ötletem és álmom, amit nagyon örülnék, ha segítenél teljesíteni. Nem azt akarom, hogy készen tedd elém, csak lehetőleg ne adj olyan pofonokat, ami miatt biztosan elveszítem ezeket a lehetőségeket. Ha akarod, ki is fejtem őket és akkor együtt gondolhatjuk ki, mit és hogyan kell szervezni ahhoz, hogy sikerünk legyen.

Készen állsz? Indulhatunk?

Indulás

Vannak nagyon nagy terveim, meg vannak olyanok, amik jók lesznek két év múlva is, csak miért ne vonzzam már most be esetleg? Akármikor is teljesüljön, jó lesz és a ha nem teljesül idén, kinyírok valakit ügyek.

Már tavalyra be volt ütemezve, de racionális okok miatt csúszott a dolog: a jogsi megszerzése. Egyrészt bejött az új munkahely, ami untig elég leckét szolgáltatott, másrészt minek kapkodjak, ha még nincs autónk. Megtanulnom úgy érdemes, hogy van min gyakorolni; nem pedig hónapokkal, évekkel utána sírni, hogy itt a verda, de elfelejtettem vezetni (nem röhög, szőke nőtől kitelik!)

large (4)

Ezt majd akkor forszírozom, ha több rálátásom lesz a jövőre, jelenleg a nagy szívdobogást a nyelvtanóra jelenti. Tegnap este nagyon rápörögtem a kérdésre, miszerint spanyol vagy olasz könyvekbe ássam-é bele magam. Olasz mellett szólna az, hogy tanultam latint. Múltkor belekukkantottam egy szótárba és a szavak többsége szinte magától értetődő volt: vagy a latin, vagy az angol, vagy a saját anyanyelvem, de valami alapján mindig “értettem”, hogy miért úgy mondják. Olasz páciensek megfordulnak a klinikánkon is, bár mire oda jutok, hogy az implantálási opciókat ismertetni tudom velük, valószínűleg már nem csak sikkből fogom festetni a hajam. A spanyol az egy szimpla szerelem az életemben. Valószínűsíteni merem, hogy köze van hozzá kislánykorom nagy Vad angyal – mániájának is. Ha józanul gondolkodom, igazából hobbiból tanulnék, tehát tök mindegy, hogy melyikre ugrom, de mégis vekengek. Tegnap este nekifeküdtünk Dexter-t nézni – számomra ismertlen volt a sorozat – és kalapált a ketyegőm a hola és como estas kifejezéseket hallva. Tényleg nem tudok dönteni. Asszem sorsot fogok húzni, a másik nyelv meg majd marad a pocaklakós időszakra…

homepageSecondLife

Aztán rettentően lemaradtam, már ami az olvasást illeti. A múlt évben jó pár kötetet felhalmoztam, akikbe még bele se lestem. Imádok olvasni, de egész napos monitorbámulás után nem mindig kívánja a szemem. Pedig igen nagy kincsek vannak köztük:

10899665_889086951114994_938207880_n

 • Tvrtko: Menekülés a pokolból
 • Kásás Tomi önéletrajza
 • A Fekete Dália szerzőjének A nagy sehol című kötete
 • a karácsonyra megkapott Csillagainkban a hiba és a
 • A diadalív árnyékában, ami egyetlen idézettel rántott magához:

Minden porcikámban érzem, egészen megváltoztam, másképp látok, másképp lélegzem, mint azelőtt. Még álmomban is élek, a bokám és a csuklóm is másképp mozog, fogni tudok a kezemmel, és örömmel várom a holnapot, mert tudom, hogy mit akarok, az életemnek célja van megint. Bánom is én, hogy mit mondasz erre, mit gondolsz rólam! Az a fő, hogy szárnyam nőtt, és repülni tudok. Hogyne vetném bele magam ebbe a boldogságba minden meggondolás nélkül! Nem vagyok óvatos, nem félek, nem törődöm semmivel, még azzal sem, hogy te csak játszol velem és kicsúfolsz.

Mint blogger nem mehetek el az oldalammal kapcsolatos teendők mellett sem: feljebb akarom húzni a látogatottságot, bővíteni az olvasótábort és rengeteg minőségi posztot publikálni. A fent említett könyvmolyoskodás is ennek fontos része, hiszen azokbna az időszakokban, mikor nem jut időm olvasni, sajna a bejegyzéseim is halványabbak. Mozgatni kell az agyamat, új mondatokat és témákat generálni.

A facebook csoport kapcsán meg kell szerveznünk a Balatoni Blogger Találkozót, és még tovább fogom rázni a tagokat: több játék, több feladat, több esemény. Szeretném, ha a folyamat, mely kapcsán közösségé alakultunk fokozódna és már-már családias lenne a légkör nálunk. Ezt szerencsére már csak kézben kell tartani, ugyanis toborzásra rég nincs szükség: majdnem 800-an vagyunk, és ha a növekedés ilyen tempóban folytatódik, még ki sem tavaszodik és túllépjük az ezrest. Félelmetes belegondolnom, hogy egy 20-30 fős társulatban gondolkodtam, reménykedtem eleinte.

A nagy találkát májusra tervezem és addigra magamon is kéne alakítanom: rá kell vennem a lusta mindenségemet, hogy szedjem a vasat. Mindig, de mindig elfelejtem. A vérképem pedig lassan olyan car lesz, hogy a dokik a temetkezési vállalkozók névjegyét fogják a zsebembe csúsztatni. Ha máshogy nem, hát okostelefonos riadót fogok beállítani tablettabekapkodás céljából.

Amíg ez a vasas ügylet nem változik, a másik célom is csigatempóban válhat realitássá: mivel jelenleg a séta közbeni pofázás is lihegéssé fajul, kénytelen vagyok az alakformáló műveleteket is egy reumás tetű szintjén végezni – viszont így ahhoz sincs sok kedvem. Ki akar 5-10 guggolással meg 10 perc tornával kezdeni? Ez annyira szánalmas! Arról nem is ejtek szót, hogyha a mostani feleslegem eltűnik, biztosan nem onnan kezdi a zsírvesztést, ahonnan én akarom – hogy szakadna le. A mikroról-makrora változásokat testügyileg mégpedig annyira se csípem, mint a vastablettát…

large (5)

Eddig tartott a nagyobb lélegzetvételű és töretlen lelkesedést igénylő feladatok köre. Most jöjjenek a biszbasz értékű tennivalók:

a tökéletesek megtalálása, mint:

Picadilo Collagee

Lám, csak ennyi lenne így elsőre.

Kedves 2015! Segítesz nekem?

Köszi,

rp_738f8fde55dd6d8108ef7c6f204520201.png

 

 

 

 

A változtatás jogát fenntartom ám!

 

6 thoughts on “Üdvözöllek, 2015!

 1. Jogsit én is hamarosan le szeretnék rakni. Jövőre ugyanis vidékre megyek egyetemre…kicsit félek… És a csillagainkban a hibát mindenképp olvasd el… Imádni fogod ! Az egyik legjobb könyv a világom

   
  • A filmet imádom, de a könyvről olyan rosszakat olvastam, hogy picit tartok tőle – bár a csakazértis dolgozik bennem! 😉

    
 2. Jokat mosolyogtam ezen 🙂 abszolut egyetertek az autovezetesi otleteddel, sokan ezt csinaljak, hogy evekig semmi, aztan jonnek a balesetek…es ez hajszintol fuggetlen hehe
  A BBT nem majus elsejen lesz?

   

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..