Vigyázz, kész, posztolj – Idegesítő szokások

Rendhagyó bejegyzés ez a mai, mert annak ellenére, hogy a II. Veszprémi Marketing Konferencián növesztem a hátsóm, épp a Maricában ülök és gépelek. Szünet van. És nekem írnom kell, hát megírom. Ilyet sem csináltam még: nyilvánosan. Ezt itt.

És megint a rossz oldalamat kell fényesíteni, ami mint már korábban kifejeztem, cseppet sincs ínyemre. Egoista mókus oroszlán vagyok, ergo nem szeretek a tükör repedt felében ékeskedni. Legyen az a tükör csillogó és mutassa a legjobb oldalamat. Na mindegy, ha ezt dobta a gép, hát ez lesz megírva.

Mondjuk a legbennfentesebb az ügyben a Párocskám lenne, de segítségül is hívom. Nem vele íratom meg a blogposztot. Csak felidézem, hogy mikkel példálózik, mikor “nevel”.

“Ne csörömpölj a kanállal.” – hülye mániám, hogy teakeverés közben úgy verem a kiskanalat már-már szándékosan a pohár falához, hogy azt a szomszéd galaxisban is hallják. Nem tehetek róla, ez mánia. Ne kérdezd, miért jó, egyszerűen érzem, hogy élek. Meg hogy hasad  dobhártya.

Apropó süketség és apropó tea. A teafiltert lóbálom, cincálom, rángatom a pohárban, csakhogy tuttira kioldódjon a cucc belőle. Volt már róla szó, rémlik? Citromlé szigorúan a filter kihajítása után, ugyanis meggyőződésem, hogy az elvonja előbb adagolva az ízt. Blődség? Az. Blőd vagyok? Hurrá!

A süketség pedig, a zenéhez társul. Mielőtt hangerőt emelek a telefonon lejátszott muzikán, mindig lezárom a képernyőt. Csakhogy a kreténke ne mondhassa, hogy ne hallgassam túlerőn, mert halláskárosodást okoz. Megvettelek, ergo kussolsz. Csinálod, amit mondok, pontkészvége.

vkp1

“Minek katonázod a sonkás kenyeret?” – gyermekkori emlék. Jó érzés. Meg néha könnyíti a zabálás közbeni olvasást…

“Megvesztél? Ebbe tejfölt?” Azokat a leveseket, amiket tejföllel szoktam enni (karalábé, karfiol, lencse, bab, rántottleves), nem vagyok hajlandó anélkül megenni. Az nekem úgy jó, minek enném anélkül? Nemde?! Ő meg ketchuppal eszi a húslevest is. No komment.

Ha szeretnék valamit, rögtön kell. Nem holnap, nem egy óra múlva, most. Akaratos vagyok, igen. Sajnos. Tudom, ez nem jó, de mit tehetek? Ilyen lettem, és van, aki így is szeret. Háhá! De lesz még ebből baj, az tutti.

Enni valamit tűzforrón (leves, főzelék, hús, hasonlók), de amit hidegen, azt jegesen (paradicsom, banán, üdítők – langyosan pfujj!).

A cola maga az egyik rossz szokás. Letettem, visszajött, elkerültem, szembejött. tudom, hogy káros, de időnként annyira jólesik. Van, amikor meg már megszokásból is azt kérek. Vagyunk így ezzel egy páran, tudom én!

Az új klikkem a Twitter (jobbra lent olvashatjátok is, írhattok is (nekem *.*), az Insta, a Pinterest meg az összes netes zizzenet. Órákra bele tudok feledkezni…

Pénzköltéseimről inkább szó se essék (esett már, őszintén, kendőzetlenül), a néha lusta vagyok enni, ami szerintem generációnk hibája, a bőrfelületek állandó kaparászása megint mániákus ügy és több mocskos rossz, visszaélésre okot adó hülyeséget nem írok le.

Ennyi volt a móka mára, és remélem két hét múlva fényezünk is picit 😉 Lécci! Vagy legalább más hibáit hadd írjam meg!

738F8FDE55DD6D8108EF7C6F20452020

 

2 thoughts on “Vigyázz, kész, posztolj – Idegesítő szokások

  1. Mondhatnám szegényesen erre, hogy “kinek mi az idegesítő”, vagy “aki szeret az elfogad”, vagy “a hibáid csak téged idegesítenek igazán”, stb. Bullshit. Tény, hogy mindben lenne igazság, de ha túl sokat foglalkozol a rossz szokásaiddal, utálni fogod magad miattuk, ez pedig nem segít sem neked, sem pedig a környezetednek. Katonázod a sonkás kenyeret? Na bumm. Csörömpölsz a kanaladdal? Really? 😀

    Tudod mi az idegesítő szokás? Az, ha egy ember fekszik a járda szélén mozdulatlanul, és elmész mellette anélkül hogy észrevennéd. Vagy az, ha “látod hogy a marha le fog lépni, mégis a gázt nyomod nem a féket”. És ebből rendszert csinálsz. De ezt is sorolhatnám. Az idegesítő, vagy rossz szokások nem azok, amik mások szemét vagy fülét szúrják, hanem amik valóban károsak rád, és a körülötted élőkre.

    Szóval ne azzal foglalkozz, hogy néhány negatív alak mire kapja fel a fejét, hanem arra, hogy MIRE NEM!
    No persze ez csak az én véleményem és nem kérted, de hát ott van, hogy “minden vélemény számít”. 😉

     

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..