Vigyázz Kész Posztolj! Házikedvencek

Házikedvenc, kisállat… Ezek a szavak mindenkinek mást jelentenek. Vannak az embernek nevezett nagyállatok, akik úgy gondolják, hogy mérges kígyót, meg skorpiót és pókot tartani ildomos, sőt bájos dolog. 

Az efféle ötletek nagyrészt olyan kivarrt és gyerekszobával nem rendelkezett ökörfajzatok fejéből pattannak ki, akik szerint ezek az élőlények szelídek és igénylik is az ember közelségét. Ezzel egyetértek: igénylik, mert szeretik megtámadni, ha arról van szó (ellentámadásról persze, de akkor is) és amúgyis azért mondom ezt, mert rühellem a lábatlan illetve a négy lábnál többel rendelkező teremtményeket.

Sluszta paszta, nekem az állat a kutya. Nem hal (simogatni se lehet, bazzeg), nem macska (belerúgási kényszert érzek, ha meglátom), és nem madári, akarom írni kanári (nálam többet pofázni úgy sem tud, ahhoz meg nincs jogom, hogy a mindennapi kenyerétől megfosszam). Nem tartok igényt betolakodók társaságára sem, így nem lehet az illető pók, molylepke, szúnyog és betévedt galamb. Madárnak rigó képében a kertemben a helye, póknak az általam nem látogatott részeken, molylepkének meg a szomszéd gardróbjában.

Tehát nincsen nyávogás, meg hálószövés, csak a megfelelő decibellel ugatni képes kutyákra vagyok vevő minimum térdmagasságban kezdve. Jó, jó, cukik a kis ölebek, de a nyekergés, horkolás, röfögés és az ugatásnak csúfolt cincogás nem jön be.

Első számú kedvenc a németjuhász, aztán golden retrieverek és labradorok, vizslák, majd skótjuhász, border collie, bernáthegyi és vége. Ha kicsire nőttél és beagle áll a kiskönyvedben, még szóba állok veled.

De se több, se kevesebb.

Volt Tobi (németjuhász), Báró (magyar vizsla és staffordshire keverék) és Bundy (golden retriever féle). És lesz még jó pár, ha a pénztárcánk is megengedi, az fix!

nemetjuhasz

 

11 thoughts on “Vigyázz Kész Posztolj! Házikedvencek

  1. Ja, meg a harmadik bekezdés is erős. Egy elég durva lelkű és arrogáns beszédű ember blogját olvassuk itt emberek. Azt gondolom, hogy nem teljesen épeszű ember az, aki bele akar rúgni egy macskába. Vannak nagyon ápolatlan, rossz kinézetű macskák valóban, de vannak nagyon kedves és egészséges, normálisan tartott fajmacskák is, mint a ragdoll, vagy a brit csíkos, és ha ezeket ismernéd, valószínűleg nem így vélekednél. Mit ártottak neked? Rendkívül kedves, játékos és humoros, szeretetreméltó állat a macska. A kutyát és a macskát egyaránt lehet szeretni, nem zárja ki egyik a másikat. Nem tervezem a blogod olvasását ezek után, ezt viszont indokoltnak tartottam megírni, akár megjeleníted, akár nem. A lényeg, hogy úgyis olvasni fogod, és megérdemled, amit írtam, te “állat” barát.

     
    • Kedves Márta! Bár a blogomat nem tervezed olvasni, figyelmedbe ajánlom a Megmacskásodásom története című bejegyzést… Nem szerettem a macskákat, ma azonban szerető gazdija vagyok Chilinek… Soha nem bántanék állatot, se macskát, se mást. Nem tartom magam arrogánsnak, de nyilván te mást szűrtél le az olvasottakból. Köszönöm a hozzászólásod, szíved joga így gondolni, mindenesetre az írásaim gyakran élnek a költői túlzás eszközével. Én csak ennyit akartam reagálni.

       

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .