Rossz tulajdonságaim – Megint a VKP!

Újra itt van, újra itt van és nekem már megint azt kell bebizonyítanom, hogy egy született idióta vagyok.

És jogos, mert ki az a címeres ökör, aki ország előtt vállalja, hogy leírja a negatív oldalát, hogy aztán a legkedvesebb barátnőjénél kezdve, a párján át, a szomszéd megye újságkihordójáig mindenki az orra alá dörgölje azt innentől heti kétszer, mondván, hogy te írtad le…?!

Hát én.

És márpedig leírom, mert hős vagyok és ezt is vállalom!

És még azt is megígérem, hogy őszinte leszek, erre varrjál gombot!

vkp1
Tehát kezdem a legnagyobbal, az egómmal.

Ez tényleg testem-lelkem legdúsabb partíciója, ami adódik egyrészt a vérvonalamból, másrészt pedig a csillagjegyem is hozzáteszi a maga részét, hogy aztán kikerekedjen belőle az, ami kerekséget az ember lánya rég máshol várná el. Mindhiába.

Most például, hogy beteg vagyok, mint egy Antarktiszra telepített komodói varánusz, az egóm majd felrobban tehetetlenségében. A szemem véreres és könnyezik, az orrom a szombati meló kapcsán leégett és lassan hámlik, taknyom-nyálam egybefolyik és a hajam is olyan eszeveszett sztrájkba kezdett a normális viselkedést illetően, hogy az valami fenomenális, ráadásul a bőröm az állandó könnyes-sós és papírzsepis inzultálást követően pergamenszáraz.

Tehát van ez a megnyerő külső, párosulva az épp zsepibe fúló szentségelő lényemmel, és szédelgek hol jobbra, hol balra, mint egy bebaszarintott pantomimes, és jönnek szembe a bárgyú fejű, ám magukkal fene módon elégedett tini cafrangok és úgy néznek a harmincfokos hőségben is dzsekiben közlekedő hidegrázás verte személyemre, mint egy áporodott szagú sütőtökre a város közepén.

Hát tudjátok mit, ti majmok?!

Meg tudod mit, te csúnyán néző buszos banya, és ti, akik kinéztek az orvosi váróból, mert köhögni merek ott, ahová lassan már csak egészségesen lehet bemenni! Tudjátok mit? Bekaphatjátok! Ott fogok, ha kedvem tartja, de nem tartja, megfulladni, ahol kedvem van. És slussz. És igen, bődületesen csúnyán köhögök, de még így is elmegyek dolgozni, mert egyrészt imádom a munkám, másrészt mert dolgoznom kell. Nesze nektek, savanyúkáposzták!

És hiába sminkelek, a púder a pirosító társaságában kettő tized perc alatt elvarázsolódik a könnyeim hatására és a pirosító is tök felesleges, mert egy-egy köhögési roham után úgyis vörös a fejem, mint egy túlpigmentált ungárise paradicsom.

Mondanom nem kell, hogy mikor szombaton is dolgoztam és árnyékban leégtem a hiper UV-sugárzás miatt, még semmi gondom nem volt, azt leszámítva, hogy nem láttam a tükörképem az ömlő könnyeimtől, amit a szememre húzódó megfázás okozott.

Bezzeg vasárnap reggel!

Kikúszok a fürdőbe, fél óra alatt kikotrom az összes könnyet a szemem minden sarkából, hogy lássak és egy merő vörös folt a fejem. Mert hiába a mínusz hatszáznegyvenkettes szexi-faktor, még ez pont kellett! Hát, lett volna kedvem üvölteni, de inkább a fejemre húztam a takarót és onnan pofáztam a kedvesemnek azon a hangszínen, ami élőlénynek még nem volt kerek e világon. Egyszer Hegyi Barbarás mélység, majd héliumos lufi hang, a következő minutumban pedig ultrahangos frekvenciák, gyors egymásutánban váltakozva. Hát erre mondta a főnököm azt, hogy Zsuzsi írd le, mert úgyse halljuk.

Tehát az ungarise paradicsomhercegnő nem sminkelhet a gyulladt szeme miatt és ezáltal olyan, mint egy troll és mivel folyton reszket, miniszoknyás virgácsaival sem arathat le egy tetves babért sem. Nincs vigyorgó buszsofőr, nincs fütyülő munkásember, és most tuti a kínai büfés se mondaná a doboz kifizetésére, hogy “uján, hádjád cák!” Egyszerűen láthatatlan lettem. Vagyis vagyok, de csak mint a röhej mintapéldánya.

Ajánlom ennek a mocskos lótetű méretű antibiotikumnak, hogy holnapra szedje ráncba úgy a bacijaimat, hogy jobbra-balra legyenek dögölve, mert ha még egy napot kell ezen aszexuális állapotomban léteznem, tuti túladagolom a szemcseppemet.

Én nem akarok zombikirálylány, meg olyan döglött barbi lenni, ami mostanság olyan menő a kislányok körében! Vissza akarom kapni a megfordulnak utánam és néha már ezt unom – miss picsa énemet! Ugye nem kérdés az egó-téma? 😀

De még hülyébb leszek és belefutok a többi mínuszos előjelű ügyembe, mint például, hogy a zsebemet égeti a pénz és nem tudok leszokni arról a zakkant kóláról. Képes vagyok a legbénább nyáltengeren is elbőgni magam vagy épp azon, hogy bunkó velem a pénztárosnő a boltban (persze ez csak két óra elteltével jön ki rajtam, úgy slusszpoénként is “meg az a hülye kurva is a kasszában” formában).

Lusta vagyok, mint a bivaly nevezetű emlősállat; képes lennék napokat átaludni, hajlamos vagyok túlságosan hamar megbocsájtani, ellenben úgy kapom fel a vizet és borítom rá az asztalt azt meg nem érdemlőkre, ahogy azt az arra érdemesekkel sosem tenném – mert hülye vagyok! Sokszor hagyom, hogy kihasználjanak, míg nekem még akkor sem jut eszembe ez a lépés, mikor az illető már-már üvölt érte.

Az utolsó szőrszálam is szentimentális és megveszekedetten romantikus, sokszor túlanalizálom a helyzetet és nem bírok lekattanni arról, hogy ki-mit gondol.

De az, hogy én kigondoljam, hogy mit akarok rendelni/vásárolni/írni/kidobni – minimum félórába telik naponta/étkezés/vásárlás/poszt/kukaürítés…

Van, hogy teszek az egész világra, míg más helyzetben úgy bedepizek apróságokon és rágom magam 0-24-ben, hogy azt már tanítani kéne.

Többet járok a múltban, és agyalok a jövőn; mint léteznék a jelen pillanatban – pedig a Drágám mást sem csinál, mint leszoktató kurzust tart nekem ezzel kapcsolatban.

Egyszer bezárkózom, mint egy elcseszett kagyló, máskor pedig vadidegenekkel osztok meg olyan dolgokat, amelyeket lehet, hogy még a legjobb barátnőmnek se mondok el.

Hát ez vagyok én, az összetett negatívumgombóc szivárványszínekben, de főként paradicsomárnyalatban pompázva és csak bízni merek benne, hogy hamarosan írhatok a pozitív felemről is.

Már ha létezik.

Tényleg, a kishitűségemet mondtam?! 😀 http---signatures.mylivesignature.com-54492-130-1F473E4504A3F38471449694A4808A7A

 

9 thoughts on “Rossz tulajdonságaim – Megint a VKP!

  • Lehet hogy jól megy a marketingem? A rosszat is jónak tàlalom!
   De amúgy tényleg ezek a rosszak. Vagy nem elég rosszak? 😀

    
 1. Oké értem: szép vagy, büszke, okos, nem fukar, érzékeny, nem túl sietős, megbocsájtó, nem teszetosza. De mik a rossz tulajdonságaid? 😀

   

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..