Ikonok, idolok, cicababák – női szakasz ribimentesen

Egy nő sosem dícsér nőt – ezt egyre gyakrabban hallom a pasiktól a környezetemben, és mindig hevesen tiltakozom ellene. Ugyan már, ez hülyeség, én igenis elismerek egy másik nőt, ha megérdemli.

Ha meg. De ha nem. Akkor aztán van repedsarkú csámpás riherongyozás! És bevallom őszintén, általában inkább ez van. Ezt a jelenséget leginkább az irigység váltja ki belőlem, ami bár csúnya dolog, de létezik és mint olyan, időnként az én hibátlan természetemben is felüti a fejét. Pontosítok. Van, akit nem csámpásozok, az a kivétel. Az meg tudjuk mit csinál, meg mit erősít. Hát ennyi. És a világ még mindig kerek.

Viszont ezekből az irigyelt, ám inkább csodált nőkből nincs annyi, mint a nem csípettekből, így górcső alá venném őket. Hogy kit miért. Lássuk.

Ott van például a nagy Szex & New York idol, Sarah Jessica Parker. Ő volt éveken át a szingliség megtestesítője, a nők szóvivője és a pasik által is ismert sorozatsztár, akiről általában annyit tudtak, hogy szőke, kurvavékony, ír és állandóan a férfiakat pocskondiázza. Nem is igaz. Bírtam a csajt, ma is bírom. Közös vonásunk az írásmánia, azzal a különbséggel, hogy ő pénzért teszi; valamint a cipők iránti szerelem. Nekem is van saját SATC-társaságom, a probléma vele annyi, hogy nálunk két Carrie és két Samantha jutott a sorsolásnál, de így is bírjuk a tempót. Múltkor az egyik barátnőm pont azért nyektetett, hogy írjak már, mert unalmas perceiben nincs min röhögnie, és ő igenis elképzeli, hogy kiülök a teraszra és a hideg limonádét szürcsölgetve ontom a baromságaimat az éterbe írogatok. Fel kellett világosítanom, hogy ez egy olyan utópia, ami sajna soha nem lesz megvalósítható. Ha jó idő van, süt a nap, ergo a monitorból a nap tükörképén kívül szart sem látok. Ha fordítva ülök neki, kiég a retinám. Ha meg nincs meleg és napfény, ugyan mi a Lucifer göcsörtös micsodájáért ülnék kint, mikor itt bent minden oké?

carrie-bradshaw-writing-2

 

A következő megint egy Jessica, de ezúttal Simpson. Nála a haj, az exférj és a stílus a számomra bámulnivaló. Szőke, ami klappol, de ő általában gyönyörű napsütötte árnyalatokban pompázik, míg engem azzal kap el a szülészorvos a folyosón, hogy biztos jól vagyok-e, mert nagyon fehér a színem. Kishíjján pofán röhögtem. Nálam ez a normális.

Barna szeme van a szőke, időnként barna vagy vörös hajához és hol a derekát csapkodja, hol épp laza bubiban nyomja. Nem egyszer vittem a fotóját a fodrászomhoz, hogy na, akkor ma így, jó?

122b83e198_31058220_o2

 

A következő dolga a volt férje. A volt férje, aki olyan, hogy rajzolni nem lehetne jobbat, isteni hangja van, tökéletes teste (egyszer olvastam valahol, hogy bizonyos részekkel nem volt teljes a hepinesz), de egyszerűen csodaszép párt alkottak. Erre elválnak. Hát menjetek a fenébe. Ha nem tudnád, kedves Jessica, engem az urad segített át a kórházas cirkuszomon. Állandóan az ő albumjait hallgattam, és tényleg jobban lettem attól, hogy a fülemb búgta, hogy You are not alone… Ha nem tudnád… Meg ha érdekelne. Na jó, én megyek a fenébe.

083421D9-EC8C-4C32-9049-CB1CAC1C1A72
xin_5106030810520382000626293.simp.lc.092811

 

Olyan szép volt az esküvőjük is, hogy akárhányszor meglátom, elkezdek bőgni – oké, én mindenen bőgök, de akkor is.

Ezt a pasit, ezt elhagyni???

35-Nick-Lachey-picture

 

Olyan karjai vannak, hogy az egyik weblapon cikk jelent meg Nick Lachey best arm moments – címmel /N.L legjobb kar-pillanatai/. Ebben a videóban pedig tényleg elhiszem, amiről énekelnek. Hogy egyikük meghalt, de néha az önző pillanataiban azt kívánja, bár vele lenne…

Szóval Jessica, legyenek bár dögösek a cuccaid, szépek a gyerekeid, és gyönyörű a hajad, egy nagy marha vagy. Az új férjed, meg hát hadd ne mondjam…

Kislánykorom szappanoperáiból Thalia Sodi, mint Rosalinda maradandó nyomot hagyott bennem. Az a szemöldök és az a derék… Igaz ugyan, hogy lengőbordák nélkül született, de akkor is…

Thalia Sodi 024 1600x1200

Aztán van két nő a múltból, mindkettő gyönyörű és mindkettő filmvászonra született. Sztem róluk nem is érdemes beszélni. Ámulatommal nem vagyok egyedül.

9415_71179-romy-d0000FEBFf4dbb039669d 66335144_christine1958tou02g

Romy Schneideréket látva, mintha Mamáékat látnám:

52692_497545696935790_1338383608_o

Audrey Hephburn meg Audrey Hephburn és kész.

audrey_hepburn_69151-1400x1050

Menjünk inkább tovább. A következő csaj nem akkora “nagy szám” mint Jessica, de én nagyon szeretem. Meredith Grey, a Grace klinika bűbájos doki nénije. A legjobban azt szeretem benne, hogy van egy olyan barátnője, mint nekem, aki az én emberem, meg még talán azt, hogy neki is szemrevaló kis férje van a filmben… Imádom, hogy a kettőnk személyisége annyi mindenben egyezik. Mikor mindenki hülyén néz rá, én bólogatok, hogy igen, ezt aztán ismerem. A nézők meg ordítanak, hogy ez tuti dilis.

Hozzáteszem, annyira nem nagy szám, hogy köpeny nélkül lehet meg sem ismerném 😀

112689_076_pre.preview

A következő a ritka kivétel. Nem bírom a vörös nőket a filmvásznon. Nem tudom miért, de unszimpi a legtöbb. Túl könnyen azonosítom őket a rókákkal. A róka meg ugyebár nem a kedvesség mintázott szobra, ezt mindnyájan tudjuk. Egy nyuszi még csak-csak, de a róka?

Ő a feljebb említett Derek Sheperd első neje, a mocskos cédaként belibbent dokinő, Addison Shepherd. Megjött, mert otthagyta a pasit, akivel csalta az urát és most ott ficereg a nagy szerelem útjában, mert neki mégis jó lenne a “rossz férje”. Hát kabbe – így kezdtem a vele való kapcsolatomat. Utálkoztam, hacsak megláttam is. Aztán könnyesre röhögtem magam az egyik mondatán és máris ‘jóban lettünk’. “Te tudtál a mocskos szexről amit a mocskos férjem művelt a mocskos szeretőddel?” Mocskos! Ez lett nálam az év szava 2013-ban. Azóta is röhögök ha eszembe jut. Pedig vörös, tényleg!

addison-montgomery-shepherd-addison-montgomery-845632_1000_1500 93741335_83

Hát még egy nő maradt. Egy, aki talán a legelső volt. Sarah Michelle Gellar, alias Buffy, tinikorom gyöngyszeme. Múltkor már ejtettem róla pár szót. Ő leginkább a testi hasonlóságokkal vonta magára a figyelmem: hogy létezik még nő a világon, aki 164 centinél alacsonyabb? Álmomban nem gondoltam. Nem vagyok mutáns? Az normális, hogy én állok a tornasor végén? Buffy lett a főfőfő színésznő. Aztán ahogy elmúlt a letargia – és három hellyel előrébb ugrottam a tornasorban – Buffy is a feledés homályába veszett. Időnként rákeresek, mint régi ismerősre, s rá-ráámulok a családjára és őszülő férjére, Freddie Prinze Jr-ra aki legyen bármekkora jópasinak kikiáltva, nekem úgy nagyon sose jött be (mint Matthew McCaun – le se tudom írni a nevét csávó és Colin Pharrel).

article-0-0020883500000258-604_468x688

sarah-michelle-gellar-freddie-baby-zoo-05152012-06-435x580

Hát így múlik el a világ dicsősége. Van olyan nő, akire nem fujjogok, hanem tényleg szeretem és tátott szájjal bámulom. Bizony, ezt is megértük. Kit az évszakelmélete miatt, kit a hajáért, kit a férjéért, kit mindháromért, de becsülök és kicsit irigylek – ma nem azt írtam meg, hogy ki húzott fel, hanem inkább, hogy ki mivel húz fel. Mert ők jutnak eszembe, ha nincs kedvem ricinusozni, ha nem akarok sminket lemosni vagy ha épp úgy érzem elég rám ma csak egy póló is és smink se kell.

Motiválnak. És ez rég elég.

 

4 thoughts on “Ikonok, idolok, cicababák – női szakasz ribimentesen

  1. Hi my friend! I want to say that this post is amazing, great written and include almost all significant infos. I’d like to see more posts like this. cebbdceebbgc

     
  2. Épp most gondolkodtam azon, hogy egy posztban – csak úgy magamnak – összeszedem a számomra ilyen-olyan okból inspiráló nőalakokat, mint Poppea Sabina,Jane Seymour, Sophie von Hohenberg, Evita, Maria Callas… 🙂

     

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .