Dupla frász – nyanyainvázió

Ma reggel, többszörös sokk ért.

Az első ott, mikor megláttam, hogy a házunk előtti terület úgy csillog, mint a tücsök hátsó fertája, mert tükörjég borítja, némi kaviccsal megtörve. Csodás. Örülök, hogy nem a fekete magassarkú csizmámban indultam neki az állásinterjúnak… Bevállaltam a szőrös hótaposót: ha valaki ilyen időben elvárja a csilli-villi topánt, annak nem tudok mit mondani.

A második frászt akkor kaptam, mikor a 100 métert öt perc alatt megtéve eltopogtam a buszmegállóig és ott 8 darab nénike állt kosárral illetve szatyorral a kezében, várva a négyest, ami elviszi őket a piacre. Hát nem hiszem ám el, hogy mínusz 8 fokban, jeges úton, csak azért mert péntek van, okvetlenül a piacra kell menni?! Aztán jön a ROKO*, meg az ONE kocsi, mert eset az már nincs a mentőállomáson, mert mindet lecsengették, és ki lesz a hülye? A mentős, mert tele a bucija azzal, hogy nem okvetlen okból, csak merő szórakozásból, mindenki a jégen csúszkázik, aztán meg csücsül a balesetin, mert az végülis kurvajómóka. És félreértés ne essék, nem azzal van a gond, hogy ki kell menni, mert az alap. Hanem azzal, hogy az is kint futkos, akinek nem kéne, és akkor is, amikor nem kéne.

De más viszonylatból nézve is érdekesek a nyanyainváziókor feltűnő nénikék. Mikor a kiskunmajsai élményfürdőben lóbáltuk a lábunkat, megfigyeltünk valamit. Mi, huszonharmincasok, alig vánszorogtunk a szaunából a medencébe, medencéből a gőzbe, mert sejti szinten fáradtunk le. Bezzeg a mamuszok! Minél több víz érte őket, minél melegebb volt a gőz, ezek annál jobban nyüzsögtek. Mi majd hanyatt vágódtunk a metlakin, míg ők úgy futkostak a medence szélén, mint hangyák az eső előtt. Hát ki érti ezt? Futnak a buszra, meg pezsegnek az élményfürdőben…

Tán, ha én is megérem a nyolcvanat, megértem 🙂

 

 

*Mentőgépkocsi /MGK/: Betegszállításra, szükség szerint a beteg ellátásának a megkezdésére alkalmas mentőegység.

**Esetkocsi

Vezetője mentőtiszt; riasztják mentéshez, valamint sürgős, illetve őrzőszállításhoz, ha a baleseti mechanizmus vagy a bejelentés egyéb adatai alapján feltételezhető, hogy a beteg mentőtiszti szintű ellátásra szorul.

Személyzet:

-mentőtiszt

-mentőápoló

-mentőgépkocsi-vezető

***Orvos Nélküli Esetkocsi (ONE) 

Személyzet: mentőszakápoló és mentőgépkocsi-vezető

****Rohamkocsi/ROKO/

Vezetője oxyologus, esetleg egyéb képesítésű (aneszteziológus, traumatológus, belgyógyász) szakorvos, főfoglalkozású vagy a feladatra kiválasztott részfoglalkozású mentőorvos. A beépített szekrénysorban elhelyezett gyógyszerek és mentéstechnikai eszközök egy részének másodpéldányai a kocsiból kivehető hordtáskában kerülnek elhelyezésre. A gyógyszer- és kötszerkészlet tömeges kárhely sok betegének ellátására elegendő.

Riasztják a ROKO-t, ha a bejelentés adatai szerint:

–  Az alapvető életműködések pótlása, illetve helyreállítsa (újraélesztés) szükséges;

–  A beteg élete közvetlen veszélyben van;

– Tömeges baleset történt

(http://kemecsementok.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1099417)

 

5 thoughts on “Dupla frász – nyanyainvázió

  1. Én sem bírom ezt felfogni, miért a fél nyolcas ” hering-járattal” kell tülekedniük a piacra, amikor fél óra múlva ülnek vagy 3-an az egész buszon. (Nem bírná a kakaót/kávét/teát addig elszürcsölni???) Gyerekkel, táskákkal rohanva isibe, dolgozóba nem vagyok megértő és toleráns ezekkel a nénikkel/bácsikkal.

     
  2. Ilyenkor olyan büszke vagyok a mamára, aki délelőtt 10 és délután kettő között intézi apró-csperő dolgait. 😀 Remélem én is ilyen “jókislány” leszek! 😀

     

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..