Én se mondhatnám szebben…

“Először is, olvass. Olvass el legalább egy nyomorult könyvet. Olvass el rengeteg könyvet. Amikor jössz-mész, hallgass hangoskönyveket, üres idődben, amikor nincs semmi a való életben, amire figyelned kéne, csapj fel egy könyvet. Olvass, amennyit csak olvashatsz, annyi témában, amennyit csak elérsz, kételkedj, de hagyd nyitva az elméd. Engedd be az új eszméket, de ne nyeld le őket megrágatlanul, egy darabban. Csak azért, mert megjelent, nem feltétlenül igaz.
Inkább ismeretterjesztő könyveket olvass, mint szépirodalmat. A világ hatalmas és csodálatos, azonkívül a történelem és az antropológia annyi furcsaságot nyújt, ami mögött a kitalált történetek irodalma elbújhat. És szert tehetsz néhány felismerésre, mert minden kapcsolódik mindennel.”

(Rory Miller – Konfliktus és erőszak – A harcművészetek hatásossága valódi konfliktusokban)

e1895b71bcedd5ed198d021c94871891

 

2 thoughts on “Én se mondhatnám szebben…

  1. “Inkább ismeretterjesztő könyveket olvass, mint szépirodalmat.”
    Ez kurva nagy faszság. A “fiktív történetek” sokkal többet segíthetnek a személyiséged fejlődésében, mint az ismeretterjesztő könyvek – aminek a nevében is benne van már, hogy csak ismereteket terjeszt – a világról. Míg a szépirodalom elsősorban arra való, hogy önmagunkat ismerjük meg.

     

Hozzászólnál? Itt megteheted :)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..